Νίκες για Πάλας-Μπόρνμουθ, δεν μπόρεσαν Στόουκ και Γουότφορντ

Την πρώτη του νίκη, έστω και σε φιλικό επίπεδο, ως προπονητής της Κρίσταλ Πάλας πήρε ο Ρόναλντ Ντε Μπουρ, με τους «αετούς» να επικρατούν 3-1 της ερασιτεχνικής Μέιντστοουν. Νίκη και για την Μπόρνμουθ, ενώ την ήττα γνώρισε η Στόουκ από τη Μονακό και η Γουότφορντ από την Γουίμπλετον.



Νίκες για Πάλας-Μπόρνμουθ, δεν μπόρεσαν Στόουκ και Γουότφορντ

Η Πάλας παρατάχθηκε με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή της, όμως δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και βρήκε στόχο δύο φορές στο πρώτο μέρος με τον Μουτς (15’, 39’) για να διαμορφώσει το 3-1 ο Μπερκελέι-Αγιεπόνγκ στο 70’.

Θετική εμφάνιση και νίκη και για την Μπόρνμουθ επί της Εστορίλ. Ο Άιμπ άνοιξε το σκορ στο 54’, ο Τεξέιρα ισοφάρισε προσωρινά για τους Πορτογάλους στο 65’, όμως έξι λεπτά μετά ο Γκραντέλ (70’) χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Έντι Χάου.

Η Στόουκ του Μαρκ Χιουζ αντιμετώπισε τη Μονακό και οι πρωταθλητές Γαλλίας αποδείχθηκαν αξεπέραστο εμπόδιο. Οι «potters» προηγήθηκαν νωρίς με τον Μπεραχίνο (10΄), όμως η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαμπίνιο (34’) και το γκολ του Άλαν (39’) έφεραν το ματς... τούμπα. Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Σισέ έκανε το 2-2, αλλά δύο ακόμα «κολλητά» γκολ από τους Φαλκάο (67’) και Εντοράμ (71’) έγραψαν το τελικό 4-2 υπέρ των Μονεγάσκων.

Την ήττα, αλλά από σαφώς πιο αδύναμο αντίπαλο γνώρισε και η Γουότφορντ. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα απάντησε με τους Γουότσον (57’) και Μπέργκις (76’) στο προβάδισμα δύο τερμάτων της Γουίμπλτετον, όμως ο σύλλογος της Λιγκ 1 βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη (3-2) στο φινάλε με τον Ίγκαν.

Η Σαουθάμπτον, τέλος, δεν μπόρεσε να βρει τη λύση απέναντι στη Σεντ Γκάλεν, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0, στο ανεπίσημο ντεμπούτο του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο στον πάγκο των «αγίων».