Τι προσφέρει τελικά και όχι τι κοστίζει ένας παίκτης!

Το πόσο παραπλανητικό είναι το να είσαι ακριβός αλλά όχι κατανάγκη και ο πιο κατάλληλος για μία ομάδα αποδεικνύεται από την ακριβότερη 11αδα όλων των εποχών. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Τι προσφέρει τελικά και όχι τι κοστίζει ένας παίκτης!

Στο θέμα που ήδη μπορείτε να διαβάσετε σε άλλη στήλη και το οποίο λαμβάνει υπόψη το κόστος της μεταγραφής κάθε ποδοσφαιριστή για να συμπληρωθεί αυτή η πανάκριβη ομάδα, γίνεται ολοφάνερο πως το να εχεις πληρωθεί ακριβά δεν σημαίνει πως έχεις εγγυημένη και την θέση στην ενδεκάδα!

Κλασικότερο παράδειγμα από τον Τζον Στόουνς δεν υπάρχει. Τέτοιες μέρες ένα χρόνο πριν η Μάντσεστερ Σίτι πλήρωνε τα περισσότερα χρήματα που είχαν εκταμιευθεί ποτέ για αμυντικο προκειμένου να τον αποκτήσει από την Έβερτον. Σε αυτή εδώ τη γωνία σημείωνα πως παρά την αδιαμφισβήτητη ικανότητα του δεν δικαιολογειται το ποσό για αμυντικό που στο πρόσφατο Euro δεν είχε λεπτό συμμετοχής στην Εθνική Αγγλίας!

Αποδείχτηκε πως δεν ήταν έτοιμος να σηκώσει το βάρος και ο Πεπ εγκατέλειψε νωρίς την προσπάθεια εμπιστευόμενος και πάλι τον Κομπανί μόλις ο Βέλγος αποθεραπεύτηκε! Αυτος που στοίχισε ένα καράβι λεφτά στη Γιουναιτεντ ήταν ο Λουκ Σο που πιθανότατα λόγω του τραυματισμού του δεν έκανε το ξεπέταγμα που περιμέναμε ωστόσο παραμένει ένα ερωτηματικό αν πραγματικά άξιζε αυτά τα χρήματα η μεταγραφή του!

Υπάρχουν άλλες περιπτώσεις που ακόμα συζητάμε για το αν τα χρήματα  έπιασαν τόπο. Ο Πογκμπά θα έχει φέτος μια ακόμα ευκαιρία να αποδείξει την αξία του και αν τελικά ήταν πολλά ή λίγα τα χρήματα που δαπανήθηκαν ενώ για τον Ντι Μαρία η Παρί αυτά που έδωσε τα πήρε πίσω σε αντίθεση με το πέρασμα του από τη Γιουναιτεντ που δεν μπόρεσε να βγάλει από τον Αργεντινό κυρίως λόγω Φαν Χάαλ τον καλύτερο εαυτό του!

Για τον Χάμες Ροντρίγκες νομίζω πως όλοι συμφωνούν πως απέτυχε στη Ρεάλ και προσωπικά ποτέ δεν υπήρξα ιδιαίτερος φαν του. Θα θυμούνται οι ακροατες στον ΣΠΟΡ FM πως ούτε καν όταν ξεπετάχτηκε στην Πόρτο ούτε όταν με την Κολομβία έκανε ένα εξαιρετικό Μουντιάλ με είχε συνεπάρει και έλεγα παίρνοντας ρίσκο από τότε πως δύσκολα θα έβρισκε ρόλο και πρωταγωνιστική θέση στην ενδεκάδα της Ρεάλ.

Για τον Λουίζ η περσινή χρόνια έδωσε απαντήσεις και πια είναι ένας ώριμος και κανονικός κεντρικός αμυντικός! Για τον Γκάρεθ Μπέιλ δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία από την πρώτη μέρα μεταγραφής του  στη Μαδρίτη, αφήνοντας την Τότεναμ, πως θα έβγαζε  τα χρήματα του ενώ για τον Ιγουαΐν τα γκολ του με τη Γιούβε πείθουν πως τη δουλειά του ξέρει να τη κάνει!

Ο Εντερσον ακόμα δεν μπορεί να κριθεί όπως και ο Γουόκερ αφού μολις έγιναν οι μετακινήσεις τους ωστόσο για Τομ Άγγλο δεξιό μπακ είμαι απόλυτα βέβαιος πως εχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί με τον Γκουαρντιόλα προπονητή ωστε η καριέρα του να γίνει σημείο αναφοράς!

Τέλος υπάρχει ο  Κριστιάνο Ροναλντο. Τα λεφτά που ηταν πολλά το 2009 όταν έφυγε για τη Μαδριτη αφηνοντας το Μάντσεστερ με βάση αυτά που πέτυχε με τη Ρεάλ απογειώνοντας την αξία του και τη καριέρα του τώρα ακούγονται ως ευκαιρία! Και αυτό θα παραμένει πάντα το βασικό κριτήριο όταν συζητάμε για το αν είναι ακριβή η όχι μια μεταγραφή!

Ο Ρονάλντο και 200 εκατομμύρια να είχε κοστίσει θα τα είχε αποσβέσει με τα τρία Τσάμπιονς λιγκ και τα ρεκόρ που διέλυσε στο διάβα του! Τι πρόσφερε και όχι τι κόστισε είναι το κριτήριο και από εκείνο θα αντιλαμβανόμαστε πάντα μια  αξία. Και από αυτό καταλαβαίνεις αν τελικά κάποιος ήταν ο πιο κατάλληλος και όχι μόνο ακριβός!