«Πολίτης» ο Γουόκερ!

Παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι θα είναι για τα επόμενα πέντε χρόνια ο μέχρι πρότινος δεξιός μπακ της Τότεναμ, Κάιλ Γουόκερ.



«Πολίτης» ο Γουόκερ!

Ο Άγγλος διεθνής ποδοσφαιριστής ανακοινώθηκε και επίσημα από τη νέα του ομάδα και θα εξακολυθήσει να φοράει το νούμερο «2» (όπως και στα «σπιρούνια»), αυτή τη φορά, όμως, με τη φανέλα των «γαλάζιων» του Μάντσεστερ.

Οι Λονδρέζοι αποδέχθηκαν την πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι για τον 27χρονο πλάγιο αμυντικό ύψους 45 εκατομμυρίων λιρών, το οποίο με τα μπόνους μπορεί να φτάσει τα 53, ποσό που θα αποτελέσει όχι μόνο μεταγραφή-ρεκόρ για αμυντικό στο «Νησί» ξεπερνώντας τα 47.5 που δόθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στην Έβερτον και πάλι από τη Σίτι για τον Τζον Στόουνς, αλλά και μεταγραφή-ρεκόρ γενικά για Άγγλο ποδοσφαιριστή υπερβαίνοντας τα 49 που έδωσαν ξανά οι «πολίτες» για τον Ραχίμ Στέρλινγκ στη Λίβερπουλ τον Ιούλιο του 2015!

Ο παίκτης ανήκε στην Τότεναμ από το καλοκαίρι του 2009, όταν και είχε μεταπηδήσει από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ -«προϊόν» των ακαδημιών της- και παρέμεινε μία οκταετία στο κλαμπ της αγγλικής πρωτεύουσας, μέσα στην οποία μεσολάβησαν οι δανεισμοί του σε Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (α’ μισό 2009-2010), ΚΠΡ (α’ μισό 2010-2011) και Άστον Βίλα (β’ μισό 2010-2011).

Συνολικά, με τους περυσινούς δευτεραθλητές της Πρέμιερ Λιγκ, κατέγραψε σε Αγγλία και Ευρώπη 229 συμμετοχές, ενώ πλέον ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του με τη μετακίνησή του στο «Έτιχαντ».