Μετά τον Πίτερ Σμάιχελ...

Το γεγονός ότι δεν απέκτησε τον Έντουιν Φαν ντερ Σάαρ το καλοκαίρι του 1999, θεωρεί ως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της καριέρας του ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και δεν δίστασε να το παραδεχθεί.



Μετά τον Πίτερ Σμάιχελ...
Ο Σκωτσέζος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τόνισε, ότι μετά το τρέμπλ, τον Μάιο του 1999, έπρεπε να αποφασίσει για τον τερματοφύλακα που θα αντικαθιστούσε τον Πίτερ Σμάιχελ. «Καθυστέρησα 6 χρόνια. Έπρεπε να τον έχω πάρει στο Μάντσεστερ το 1999 αλλά αυτή τη στιγμή είμαι τουλάχιστον ικανοποιημένος που το 2005 διόρθωσα ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της καριέρας μου» τόνισε ο Σερ Άλεξ, ο οποίος από το τέλος του προηγούμενου αιώνα μέχρι το 2005, δαπάνησε 18 εκ. λίρες χωρίς να καταφέρει να αντικαταστήσει επάξια τον Δανό γκολκίπερ.
 
«Στο τέλος της χρονιάς θα σταματήσει το ποδόσφαιρο. Το ήξερα ότι αυτή θα ήταν η απόφασή του. Έχει κάνει μια μεγάλη καριέρα και είναι πραγματικά εξαιρετικό να αγωνίζεσαι μέχρι τα 40 σου χρόνια» συμπλήρωσε ο Φέργκιουσον.
 
Μετά τον Πίτερ Σμάιχελ
 
Μαρκ Μπόσνιτς
Αποκτήθηκε το 1999, με τη μορφή ελεύθερης αγοράς από την Άστον Βίλα. Είχε 23 συμμετοχές και 11 φορές κράτησε ανέπαφη την εστία του. Κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Γιουνάιτεντ στην πρώτη του σεζόν στο «Ολντ Τράφορντ» αλλά ο Φέργκιουσον δεν πείστηκε για τις ικανότητές του και τον αντικατέστησε με τον Φαμπιάν Μπαρτέζ.
 
Φαμπιάν Μπαρτέζ
Αποκτήθηκε το 2000 από τη Μονακό το 2000 έναντι 7,8 εκ. λιρών. Είχε 92 συμμετοχές και 33 φορές κράτησε ανέπαφη την εστία του. Δεν ήταν η πλέον καταστροφική επιλογή κάτω από τα δοκάρια αλλά δεν πραγματοποίησε ποτέ τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998.
 
Μάσιμο Ταϊμπι
Αποκτήθηκε από τη Βενέτσια το 1999 έναντι 4,5 εκ. λιρών. Είχε μόλις 4 συμμετοχές αν και στο ντεμπούτο του κόντρα στη Λίβερπουλ αναδείχθηκε Man of the Match.
 
Ρόι Κάρολ
Η Γιουνάιτεντ τον απέκτησε έναντι 2,5 εκ. λιρών από τη Γουίγκαν το 2001. Αγωνίστηκε 46 φορές και κράτησε ανέπαφη την εστία του στις 24 από αυτές. Έπαιξε βασικός σε όλη τη σεζόν 2004-2005 αλλά αποχώρησε όταν αποκτήθηκε ο Φαν ντερ Σάαρ.
 
Τιμ Χάουαρντ
Το 2003 ο Φέργκιουσον δαπάνησε 3 εκ. λίρες για να τον αποκτήσει από τους New York Metrostars. Έπαιξε 44 φορές με τη Γιουνάιτεντ και διατήρησε το μηδέν σε 16 αναμετρήσεις. Στο «Ολντ Τράφορντ» δεν έπεισε αφού είχε αρκετές «γκέλες» στο ενεργητικό του αλλά η πορεία του τα επόμενα χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ, απέδειξε ότι μπορούσε να προσφέρει ακόμη περισσότερο.
 
Εντουιν Φαν ντερ Σάαρ
Κόστισε 2 εκ. λίρες το 2005. Μετράει πλέον 169 συμμετοχές και στις 84 (σχεδόν στις μισές) έχει κρατήσει το μηδέν….