Το καταραμένο νούμερο «9» της Άρσεναλ

Παίκτης της Άρσεναλ είναι εδώ και λίγες ημέρες ο Αλεξάντρ Λακαζέτ, ο οποίος επέλεξε να κουβαλά στην πλάτη ένα νούμερο που δεν έχει αποδειχθεί γούρικο για το σύνολο των προκατόχων του.  



Το καταραμένο νούμερο «9» της Άρσεναλ

Το νούμερο εννέα έχει κατά το παρελθόν «κάψει» ηχηρές μεταγραφικές κινήσεις των «κανονιέρηδων», κάτι που ωστόσο δεν φαίνεται να προβλημάτισε τον 26χρονο Γάλλο, ο οποίος ως γνήσιος σέντερ φορ, θέλησε να… πάρει σπίτι του το νούμερο που συνδέεται όσο κανένα άλλο με το ρόλο του γκολτζή.

Και αφού οι ιθύνοντες του συλλόγου δεν θεώρησαν πως η πίσω όψη της φανέλας του νέου μεταγραφικού αποκτήματος δεν θέτει σε κίνδυνο τις 52 εκατομμύρια λίρες που δόθηκαν στη Λιόν για την απόκτησή του, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι απέγιναν τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τα «εννιάρια» που πέρασαν από «Χάιμπουρι» και «Έιμιρεϊτς» κατά τη διάρκεια της τελευταίας εικοσαετίας.

Ντάβορ Σούκερ

Ο πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γαλλίας αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 1999 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς να μπορέσει να παρουσιάσει το πραγματικό του πρόσωπο με τη φανέλα της Άρσεναλ. Έναν χρόνο αργότερα πήρε μεταγραφή στη Γουέστ Χαμ, έχοντας βρει σε 35 συμμετοχές μόλις δέκα φορές το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Φράνσις Τζέφερς

Με την περίπτωσή του οι «κανονιέρηδες» έκανα αρκετή υπομονή, αφού συμπλήρωσε με την ομάδα 38 συμμετοχές. Τα οκτώ τέρματα που σημείωσε προφανώς και δεν εξαργυρώνουν τις οκτώ εκατομμύρια λίρες που χρειάστηκαν για την απόκτησή του από την Έβερτον.

Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες

Ο Ισπανός αποκτήθηκε από τη Σεβίλη τον Ιανουάριο του 2004 έναντι του ποσού των 17 εκ. λιρών και άφησε σίγουρα καλύτερες εντυπώσεις από τις προηγούμενες δύο περιπτώσεις. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως τα 23 τέρματα σε 110 συμμετοχές να προκαλούν… ζάλη.

Ζούλιο Μπαπτίστα

Ο θηριώδης Βραζιλιάνος αποκτήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2006, ως ένας πολλά υποσχόμενος επιθετικογενής ποδοσφαιριστής που θα προσφέρει στον τομέα του σκοραρίσματος. Αποτέλεσμα; Δέκα γκολ σε 35 συμμετοχές εκ των οποίων τα τέσσερα σε αναμέτρηση του Λιγκ Καπ απέναντι στη Λίβερπουλ.

Εντουάρντο ντα Σίλβα

Ο μόνος που έχει σοβαρή δικαιολογία για τα μέτρια στάνταρ απόδοσης που έπιασε στο Λονδίνο καθώς μετά το κάταγμα που υπέστη στο πόδι του κατά τη διάκρεια αναμέτρησης με την Μπέρμιγχαμ, η επιστροφή στα γνωστά επίπεδα ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Σκόραρε 21 γκολ σε 67 εμφανίσεις.

Παρκ Τσου Γιουνγκ

Φόρεσε τη φανέλα με το νούμερο 9 για μια σεζόν. Μια ήταν και η φορά που κατάφερε να σκοράρει στις επτά συνολικά εμφανίσεις του, αποδεικνύοντας πως δεν μπορούσε να σταθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Λούκας Ποντόλσκι

Ίσως ο πιο αγαπητός από τους οπαδούς της Άρσεναλ. Κατάφερε να πετύχει 31 γκολ σε 83 συμμετοχές, είχε τις δυνατές του στιγμές αλλά δεν κατάφερε ποτέ να εδραιωθεί στην αρχική ενδεκάδα του Αρσέν Βενγκέρ με αποτέλεσμα να αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2015 για την Ίντερ.

Λούκας Πέρεθ

Ο Ισπανός επιθετικός ανήκει ακόμη στο ρόστερ των «κανονιέρηδων» και κουβάλησε κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς στο «εννιά» στην πλάτη. Η αλήθεια είναι πως ο χρόνος συμμετοχής που του εμπιστεύτηκε ο Αρσέν Βενγκέρ δεν ήταν ο επιθυμητός ενώ ο ίδιος κράτησε μια σχετικά καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, πετυχαίνοντάς τα οκτώ φορές σε 22 συμμετοχές.

Ενδέχεται να αποτελέσει παρελθόν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, έχοντας παραδώσει ήδη την «καυτή σκυτάλη» στον Λακαζέτ, που θα προσπαθήσει να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο από τους προηγούμενους οκτώ. Ίσως το νούμερο εννέα περίμενε τον ένατο…