Η Έβερτον κινείται σωστά και αυτό θα της αλλάξει επίπεδο!

Αν υπάρχει μία ομάδα που μέχρι τώρα έχει κάνει  μεταγραφικές κινήσεις ακριβώς σε θέσεις που είχε ανάγκη, αυτή είναι η Έβερτον! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. 



Η Έβερτον κινείται σωστά και αυτό θα της αλλάξει επίπεδο!

Βλέποντας κάποιος τους ποδοσφαιριστές που έχει αποκτήσει μέχρι τώρα, η μπλε πλευρά στο Λίβερπουλ, καταλήγει στο συμπέρασμα πως η φετινή χρονιά σίγουρα θα είναι καλύτερη για την Έβερτον. Ο Ρόναλντ Κούμαν είχε εντοπίσει τις ανάγκες νωρίς μέσα στη σεζόν. Περνώντας οι μερες βλέπει καποιος να γινεται πραγματικότητα η διαβεβαίωση που υπήρχε από τη νέα διοίκηση που ανέλαβε πέρσι πως  τουλάχιστον εκατό εκατομμύρια άμεσα θα ειχε στη διάθεση του ο Ολλανδος τεχνικός συν όσα έμπαιναν στα ταμεία από πωλήσεις!

Η αποχώρηση του Λουκάκου σίγουρα στερεί από την Έβερτον 25 τέρματα τουλάχιστον αφού  μην ξεχνάμε πως δεν ήταν μόνο εκτελεστής αλλά και δημιουργός σε αρκετές φάσεις. Όμως ο Βέλγος πλέον δεν "χωρούσε" στο Γκουντισον Παρκ και από την ώρα που θα έφευγε τουλάχιστον η τιμή που έπιασε δεν πρόκειται να κάνει κανένα να τα βάψει μαύρα! Μάλιστα αυτό που πιστεύουν πολύ, είναι πως εν τη απουσία του θα πρέπει η ομάδα να λειτουργήσει με πολλή περισσότερή αίσθηση αυτοσυντήρησης. Γιατί υπήρχαν παιχνίδια την τελευταία διετία στα οποία εάν ο Βέλγος δεν πήγαινε καλά, όλοι γύρω του βυθίζονταν στη μετριότητα!

Κάτω από τα δοκάρια, η Έβερτον θα έχει από τη νέα χρονιά τον κορυφαίο νέο γκολκίπερ που έχει βγάλει το αγγλικό ποδόσφαιρο εδώ και τουλάχιστον μία εικοσαετία!

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ, ο μελλοντικός τερματοφύλακας της εθνικής έχει πάρα πολλά στοιχεία για  να δουλέψει κάποιος μαζί του. Ειδικά όταν ο προπονητής είναι Ολλανδός και το τεχνικό του τιμ επίσης. Ο Κούμαν έχει σκοπό να βελτιώσει όλα τα προσοντα αλλά κυρίως τις αδυναμίες που  δείχνει να έχει στο παιχνίδι του ο  Πίκφορντ, κυρίως τις επιλογές του με τα πόδια, ωστόσο δεν έχει παράλειψη να εκφράσει την απόλυτη ικανοποίησή του για αυτά που έχει δει  μέχρι τώρα από τον πρώην γκολκίπερ της Σάντερλαντ. Για αυτό άλλωστε και προτίμησε να είναι η πρώτη του κίνηση με ποσο 30 εκατομμυρίων λιρών που αυτόματα βάζει μια ταμπέλα πάνω στο κεφάλι του νεαρού ως του πιο ακριβοπληρωμένου γκολκίπερ στην Αγγλία όμως ο Κούμαν ως Ολλανδός πιστεύει πως η πίεση στους νέους με ταλέντο πάντα κάνει καλό!

Στην άμυνα η προσθήκη του Κιν είναι ίσως η καλύτερη κίνηση. Ένας εξαιρετικός κεντρικός αμυντικός, έτοιμος να επωμιστεί μεγαλύτερες ευθύνες, που γιγάντωσε στα χρόνια παίζοντας στην Μπέρνλι από τη στιγμή που ήμουν στην γυρνάει τον είχε αφήσει ελεύθερο το 2014. Στα χαφ ο Κλάασεν είναι εγγύηση. Και κυκλοφορεί ωραία τη μπάλα και μπορεί να σκοράρει, κάτι που ειδικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο από τους χαφ είναι υπέραπαραίτητο!

Ο Σάντρο Ραμίρεθ στην επίθεση σίγουρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει με το καλημέρα, ούτε στην καρδιά των οπαδών ούτε τους αριθμούς και τα στατιστικά του Λουκάκου.  Ωστόσο είναι μία πολύ αξιοπρόσεκτη περίπτωση και με σωστή δουλειά έχει τη δυνατότητα να γίνει αναντικατάστατος. Τέλος υπάρχει και ο Ρούνεϊ. Για μένα η κορυφαία κίνηση μπορούσε να κάνει η Έβερτον αυτό το καλοκαίρι. Δεν είναι αγωνιστική η κυριότερη συμβολή που μπορεί να δώσει, αλλά ψυχολογική. Ένας παίκτης με τους τίτλους που έχει κερδίσει ο Αγγλος διεθνής χρειάζεται πάντα στα αποδυτήρια ομάδων που είναι υπό δημιουργία! Και οι συνθήκες για να βελτιωθούν οι υπόλοιποι περνάνε μέσα από επαγγελματικά πρότυπα και ο Ρούνει αρέσει ή όχι σε κάποιους είναι προσωπικότητα! Έχοντας δίπλα τους, οι νεότεροι, στα αποδυτήρια των κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας, αναγκαστικά θα πιέζουμε τον εαυτό τους περισσότερο.

Η Έβερτον έχει από πλευράς νέων παικτών, μερικοί απ' αυτούς αναδείχθηκαν οι πρωταθλητές κόσμου πριν μερικές εβδομάδες, μία φουρνιά με τρομερά προσόντα! Όλες οι συνθήκες είναι εκεί ώστε φέτος ο, και οι συνεργάτες του να οδηγήσουν την Έβερτον και λίγο ψηλότερα απειλώντας την πρώτη εξάδα. Δεν θα είναι εύκολο, ειδικά με παιχνίδια στο Europa league κάθε Πέμπτη που σημαίνει ότι πολλές φορές στα επόμενα ματς της Κυριακής θα υπάρχει κούραση όμως είναι ένα βήμα προς την ωρίμανση. Άλλωστε για έναν σύλλογο με τόσους τίτλους, το να μην έχει κατακτήσει κάτι από το 1995 η αλήθεια είναι πως μοιάζει αρκετά δύσκολο για να "χωνευτεί" από τους οπαδούς!

Μία καλή χρονιά προχωρώντας στην Ευρώπη και κατακτώντας ένα από τα δύο κύπελλα θα είναι σαφές δείγμα βελτίωσης. Και μετά από μία διετία ο στόχος θα πρέπει να είναι η είσοδος στην τετράδα!