Κούμαν: «Φιλόδοξος και με νοοτροπία νικητή ο Ρούνεϊ»

Τους λόγους για τους οποίους ενέκρινε δίχως τον παραμικρό ενδοιασμό την επιστροφή του Γουέιν Ρούνεϊ στην Έβερτον, αποκάλυψε ο προπονητής της ομάδας, Ρόναλντ Κούμαν, ύστερα από την επισημοποίηση του γεγονότος.



Κούμαν: «Φιλόδοξος και με νοοτροπία νικητή ο Ρούνεϊ»

Ο Ολλανδός τεχνικός των «ζαχαρωτών» επεσήμανε ότι πέρα από τη δεδομένη αγάπη του για το σύλλογο, ο 31χρονος επιθετικός γνωρίζει τι σημαίνει να κερδίζεις παιχνίδια και να κατακτάς τρόπαια, ενώ συγχρόνως, δεν του λείπει το κίνητρο που είχε όλα αυτά τα χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ώστε να οδηγήσει και το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ στο... δρόμο των επιτυχιών.

«Ο Γουέιν μου έδειξε ότι διαθέτει τη φιλοδοξία που χρειαζόμαστε, αλλά και τη νοοτροπία του νικητή. Ξέρει να κερδίζει τίτλους και νιώθω πραγματικά ευτυχής που αποφάσισε να γυρίσει στο «σπίτι του». Αγαπάει την Έβερτον και ήθελε απεγνωσμένα να επιστρέψει. Είναι ακόμη 31ετών και δεν έχω καμία αμφιβολία για τις ικανότητές του. Είναι φανταστικό που είναι πλέον μαζί μας», είπε ο Κούμαν και προσέθεσε:

«Πέρα από τη γνώση του στο να κατακτά τίτλους, μην ξεχνάτε την εμπειρία που έχει και θα μεταδώσει στην υπόλοιπη ομάδα. Είναι ένας έμπειρος παίκτης και επειδή στην ομάδα έχουμε πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, χρειαζόταν ένας άνθρωπος, τον οποίο οι νέοι θα έχουν ως παράδειγμα και θα μαθαίνουν από εκείνον. Ένα από τα καθήκοντα του Γουέιν είναι να δείξει στην υπόλοιπη ομάδα, για ποιο λόγο εξακολουθεί να αποτελεί ακόμα αυτού του είδους τον παίκτη».