Στα ημιτελικά του Euro η Κ19 της Αγγλίας, 4-1 τη Γερμανία! (vid)

Το γνωστό ρητό του Γκάρι Λίνεκερ πως στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί διέψευσε με εμφατικό τρόπο η Εθνική Ομάδα Κ19 της Αγγλίας, η οποία επικράτησε της αντίστοιχης των Γερμανών με 4-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Γεωργία, όπου θα αντιμετωπίσει την Τσεχία την ερχόμενη Τετάρτη (12/7).



Στα ημιτελικά του Euro η Κ19 της Αγγλίας, 4-1 τη Γερμανία! (vid)

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για το σύνολο του Κιθ Ντάουνινγκ ήταν οι Μπεν Μπρέρετον και Ράιαν Σεσενιόν που σημείωσαν από 2 τέρματα, ενώ ενδιάμεσα για τα νεαρά «πάντσερ» είχε μειώσει σε 2-1 ο Τομπίας Βαρσέβσκι.

Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ήταν πως και τα 5 γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον 18χρονο φορ της Νότιγχαμ Φόρεστ να... ανοίγει τον χορό από εκτέλεση πέναλτι στο 52ο λεπτό (το άλλο στο 64’) και τον 17χρονο αριστερό μπακ-χαφ της Φούλαμ να πετυχαίνει τα άλλα δύο (81’ και 85’) μετά το τέρμα των Γερμανών (76’).

Έτσι, τα μικρά «τρία λιοντάρια» πήραν μία άτυπη ρεβάνς για τον προ ολίγων ημερών αποκλεισμό της Κ21 από τους μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης Γερμανούς στα γήπεδα της Πολωνίας και ακολουθώντας τα... χνάρια της παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Κ20 θα διεκδικήσουν απέναντι στους Τσέχους το ένα εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Με το αποτέλεσμα αυτό, οι Άγγλοι σημειώσαν το απόλυτο των νικών στον όμιλό τους (3 στις 3 νίκες, μόνοι αυτοί το πέτυχαν από τα 8 αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στο τουρνουά), η δε ομάδα του Κρίστιαν Τσίγκε έμεινε εκτός συνέχειας.

Ενδεκάδες:

Αγγλία: Ράμσντεϊλ, Στέρλινγκ, Τζέι Ντα Σίλβα, Έντουν, Τσαλόμπα (6' Τζόνσον), Σάλιμαν, Μπάκλεϊ-Ρίκετς (80' Τζέιμς), Ντόζελ (15' Πελέντα Ντα Σίλβα), Μπρέρετον, Μάουντ, Σεσενιόν

Γερμανία: Μπάνσεν, Μπόυζαμ (81' Γκέτσε), Φράνε, Γκιούλ, Γκάιγκερ, Μπάρκοκ (67' Βαρσέβσκι), Φρίντε, Αμενγίντο, Χακ (64' Ράουμ), Σάγκλαμ, Αβούντγια.