Ο Λουκάκου και το παράδειγμα του Μάτα

Ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι ο άνθρωπος που έχει προκαλέσει μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις στον Ρομέλου Λουκάκου. Ο Βέλγος δεν το έχει ξεχάσει. Πλέον θέλει να δείξει στον Πορτογάλο ότι έκανε λάθος. Θέλει ν' ακολουθήσει το δρόμο του Μάτα, που επίσης έδειξε στο «special one» ότι είχε κάνει κακή εκτίμηση μ' εκείνον στην Τσέλσι.  



Ο Λουκάκου και το παράδειγμα του Μάτα

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το πρωί του Σαββάτου, ανακοίνωσε πως έχει επιτευχθεί απόλυτη συμφωνία με την Έβερτον για την απόκτηση του Ρομέλου Λουκάκου, έναντι 75 εκατ.λιρών (85 εκατ.ευρώ).

Ο Βέλγος επιθετικός, που βρίσκεται στο Λος Άντζελες με τον Πολ Πογκμπά, απολαμβάνοντας την τελευταία ημέρα των καλοκαιρινών τους διακοπών προτού ενσωματωθούν στην προετοιμασία των «κόκκινων διαβόλων» στις ΗΠΑ, την Κυριακή, γιόρτασε με τον καλό του φίλο την ολοκλήρωση της μεταγραφής του.

Βάζοντας την κόκκινη φανέλα, ο Λουκάκου βρίσκει ξανά τον Ζοσέ Μουρίνιο στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Πρέπει να συνεργαστούν ξανά. Ακόμα κι αν οι δυο τους «χώρισαν» με άσχημο τρόπο όταν βρέθηκαν στην Τσέλσι, οφείλουν και οι δύο να κάνουν κάτι διαφορετικό στη νέα συνύπαρξή τους.

Ο Μουρίνιο, ήταν ο άνθρωπος που προκάλεσε τεράστια απογοήτευση στον Λουκάκου, τόσο το 2013, όσο και το 2014, προτού τον παραχωρήσει με κανονική μεταγραφή το 2015.

Σε ένα διαφημιστικό σποτ που είχε κυκλοφορήσει η Nike, λίγο καιρό πριν από την έναρξη του Euro 2016 στη Γαλλία, πρωταγωνιστούσε ο Βέλγος στράικερ και μιλούσε για όσα έχει βιώσει και τις δυσκολίες που πλέον γνωρίζει ότι τον έβγαλαν πολύ πιο δυνατό.

«Πηγαίνοντας στην ομάδα των ονείρων μου στα 18 μου, δεν πήρα την ευκαιρία να παίξω... Επέστρεψα, πίστεψα ότι θα έπαιζα, όμως πάλι έφυγα. Μετά από έναν χρόνο, με πούλησαν σε άλλη ομάδα. Ήταν δύσκολο, πολύ... Ήθελα απλά μια ευκαιρία για να παίξω...» αναφέρει ο διεθνής φορ στο βιντεάκι και ασφαλώς αναφέρεται στον Ζοσέ Μουρίνιο.

Στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο της Τσέλσι, ο Πορτογάλος τον έστειλε το 2013 δανεικό στην Έβερτον και ένα καλοκαίρι αργότερα, είπε το «ναι» για την πώληση του Ρομέλου Λουκάκου στα «ζαχαρωτά», βλέποντάς τον να... ξετινάζει τα δίχτυα με τη φανέλα του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ.

Πλέον, οι δυο τους θα τα ξαναπούν στο Μάντσεστερ, με τον ποδοσφαιριστή να έχει ήδη πάρει την πρώτη ηθική νίκη με την μεταγραφή του στην ομάδα της οποίας το «τιμόνι» κρατάει ο «special one».

Το παράδειγμα του Χουάν Μάτα είναι εκείνο που θέλει ν' ακολουθήσει και ο Λουκάκου. Ο Ισπανός χαφ, ήταν ένας από εκείνους που... αρχικά δεν έκαναν στον Μουρίνιο. Που η συνεργασία τους στην Τσέλσι δεν ευδοκίμησε. Όμως ο έμπειρος μεσοεπιθετικός απέδειξε στον νυν προπονητή του πως έκανε τεράστιο λάθος. 

Από τις φήμες και τις εκτιμήσεις περί αποχώρησής του από το «Ολντ Τράφορντ», το καλοκαίρι του 2016, ο Μάτα όχι απλά έμεινε, αλλά ανάγκασε τον κόουτς να παραδεχθεί το τεράστιο λάθος τους, αντιλαμβανόμενος πόσο διαφορετική ήταν η εικόνα της ομάδας του με τον Μάτα παρών στο γήπεδο.

Αυτό θέλει να δείξει από φέτος και ο Ρομέλου Λουκάκου. Να του πει... κατάμουτρα, με όσα πράξει στον αγωνιστικό χώρο, πως έκανε ακόμα ένα λάθος. Και πως θα ήταν σωστό αν τα πράγματα έρθουν όντως έτσι όπως τα έχει σκεφτεί ο ποδοσφαιριστής, ν' ακούσει την παραδοχή του λάθους από τον προπονητή του...

Θυμηθείτε το βίντεο με τον Λουκάκου πριν από το Euro 2016: