Ο Τέρι που κάνει τους... 18χρονους να ντρέπονται

Επαγγελματίας όσο λίγοι. Σε τέτοια φυσική κατάσταση, όσο ακόμα λιγότεροι. Με τέτοια νοοτροπία γύρω από τον αθλητισμό και τις «υποχρεώσεις» του, όσο... ελαχιστότατοι. Ο Τζον Τέρι θα κάνει πολλούς συμπαίκτες του στην ¶στον Βίλα να ντραπούν μόλις αντιληφθούν ότι στα 36 του είναι... άπαιχτος.  



Ο Τέρι που κάνει τους... 18χρονους να ντρέπονται

Από την ημέρα που ολοκληρώθηκε η περασμένη αγωνιστική περίοδο, ο Τζον Τέρι έβγαλε πρόγραμμα. Έκανε τις διακοπές του, υπήρξαν και οι λίγες μέρες απόλυτης χαλάρωσης και «τεμπελιάς», όμως έδειξε γιατί πραγματικά ήθελε να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα κι όχι να ρίξει τίτλους τέλους μετά την αποχώρησή του από την Τσέλσι.

Συνεχείς ατομικές προπονήσεις, πολύ τρέξιμο μαζί με τη σύζυγό του, η οποία είναι επίσης... μανιακή με τη γυμναστική και την καλή φυσική κατάσταση, ενώ πλέον φορτσάρει καθημερινά στο πρόγραμμα που ακολουθούν οι παίκτες της ¶στον Βίλα στην Πορτογαλία όπου «χτίζεται» η ομάδα υπό τις οδηγίες του Στιβ Μπρους.

Ο κόουτς των «χωριατών», με την ανακοίνωση της απόκτησης του Τζον Τέρι, έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που αποτελεί παράδειγμα και υπόδειγμα επαγγελματία αθλητή. Μάλιστα, η ατάκα του πως «ακόμα κι όταν με κερδίζει στο γκολφ, το γιορτάζει πίνοντας... μονάχα μισή μπύρα γιατί προσέχει τρομερά τον εαυτό του», ήταν αυτή που έκανε πολλούς να γουρλώσουν τα μάτια από έκπληξη.

Ο ¶γγλος στόπερ με την εμπειρία που κουβαλάει και τη σοφία της ηλικίας του, όντας 36 ετών και έχοντας βιώσει καταστάσεις στο ποδόσφαιρο που είτε σε «διαλύουν» είτε σε βγάζουν πιο δυνατό και με μυαλό που επιτρέπει να βλέπεις και ν' αντιμετωπίζεις πολύ διαφορετικά τα περιστατικά που θα προκύψουν στη ζωή και το επάγγελμα.

Ήδη τα δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου από τις πρώτες προπονήσεις του καλοκαιριού στην ¶στον Βίλα, κάνουν λόγο για... sharp, John Terry. Ελληνιστί, σε φόρμα. Τόσο άνετο που δεν θυμίζει ποδοσφαιριστή με βαριά πόδια που επέλεξε όλες τις διακοπές του να έχει ελάχιστη επαφή με τη γυμναστική και τη διατροφή του.

Όλοι εκείνοι που κατά περιόδους πιάνονται από τον φωτογραφικό φακό σε ξενύχτια και τερτίπια σε νυχτερινά μαγαζιά – αν και μια βραδινή έξοδος σε λογικά πλαίσια και λογική ώρα ποτέ δεν έβλαψε κανέναν – μάλλον σκέφτονται ξανά ότι θα πρέπει να προσέξουν λίγο περισσότερο όσα κάνουν για την καριέρα τους...