Την ανεβάζει επίπεδο

Δεν είναι ούτε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι όμως ένας ολοκληρωμένος κεντρικός επιθετικός που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την Άρσεναλ, ταιριάζοντας ιδανικά στο παιχνίδι της. Ο Αλεξάντρ Λακαζέτ άφησε την Λιόν για την Πρέμιερ Λιγκ και το england365.gr σας κάνει μια συνοπτική ανάλυση του ποδοσφαιριστή.



Την ανεβάζει επίπεδο

Με καταγωγή από την Γουαδελούπη, ο Λακαζέτ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λιόν, με το εξαιρετικό τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας της πόλης να μην αργεί να εντοπίσει αυτό το κάτι στον πιτσιρικά που είχε απέναντί του.

Στον σύλλογο έμαθε τα μυστικά του ποδοσφαίρου και εκπλήρωσε το όνειρό του να φορέσει τη φανέλα της ομάδας, φτάνοντας να αγωνίζεται το 10 τα τελευταία χρόνια και προφανώς μέχρι το τέλος της περασμένης σεζόν. Η πορεία του είναι ανοδική όσον αφορά το σκοράρισμα, αφού κατά τις τελευταίες αγωνιστικές περιόδους κλείνει με 30+ σε όλες τις διοργανώσεις.

Αγωνιστικά είναι ένας πολύ γρήγορος ποδοσφαιριστής, με καλό χειρισμό της μπάλας και τρομερή αίσθηση του χώρου απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ. Τα τελειώματά του σπάνια προκαλούν εκνευρισμό και απογοήτευση στον κόσμο, με πρόσφατα παραδείγματα το γκολ α λα... Μπέργκαμπ πάνω στον Νταμπίζα στα τελειώματα της φετινής Ligue 1 (στην εντυπωσιακή ισοπαλία 3-3 με την Νις, κατά την οποία αποχαιρέτησε τον κόσμο σε φορτισμένο κλίμα) και το πολύ δυνατό σουτ απέναντι στην Ρόμα για τα προημιτελικά του Europa League, λίγο νωρίτερα στην σεζόν. Επιπροσθέτως, είναι σχεδόν αλάνθαστος από το σημείο του πέναλτι, με τους τερματοφύλακες που τον «ψάρωσαν» ή τις περιπτώσεις που η μπάλα... ταξίδεψε, να είναι ελάχιστες. Όπως προαναφέρθηκε ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος εδώ και 1-2 χρόνια προσπαθεί να τον πάρει το «Emirates».

Τελικά ο Ζαν-Μισέλ Ολάς τον έδωσε όποτε ήθελε και με όσα ήθελε (σ.σ να εισπράξει), κάνοντάς το σε μια σεζόν που είχε αποφασιστεί αφού στηριχτεί η ομάδα να συζητηθούν οι μεταγραφές αρκετών παικτών. Έτσι και έγινε, με την Λιόν να φτάνει ένα βήμα από το να παίξει στον τελικό του Europa League (επίδοση που θα είναι η καλύτερη για αρκετό καιρό ακόμη όσον αφορά τους επτάκις πρωταθλητές Γαλλίας) και εν συνεχεία να προχωράει σε αρκετές πωλήσεις.

Οι Λονδρέζοι έπεσαν στην συγκυρία να μην πάει ο ποδοσφαιριστής στην Ατλέτικο Μαδρίτης λόγω του μεταγραφικού της εμπάργκο και λογικά δεν θα μετανιώσουν το σπάσιμο του μεταγραφικού τους ρεκόρ για τα δικαιώματά του, παρά την κατάρα που (λένε) ότι... δέρνει τα «εννιάρια» τους στην σύγχρονη εποχή.

Το γκολ με την Νις:

Αυτό με την Ρόμα, και γενικά η εμφάνισή του με τους “τζιαλορόσι”:

Τέλος, ένα συνοπτικό βίντεο της περσινής του σεζόν: