Δύο… στρατόπεδα για Ρούνεϊ!

Ανεξάρτητα από τους συναισθηματισμούς και τις συμπάθειες ή αντιπάθειες, οι Άγγλοι (υγιείς) φίλαθλοι έχουν μάθει να προσεγγίζουν- τις περισσότερες φορές- τα πράγματα εντελώς ποδοσφαιρικά! Η είδηση, λοιπόν, ότι ο Γουέιν Ρούνεϊ βρίσκεται κοντά στην επιστροφή στην Έβερτον προκάλεσε ήδη τα πρώτα σχόλια και άρχισε να… διχάζει τους φίλους της ομάδας!  



Δύο… στρατόπεδα για Ρούνεϊ!

Από νωρίς το πρωί το πιθανό comeback του επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «παίζει» δυνατά στα περισσότερα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αλλά και στα social media των φίλων της Έβερτον.

Το england365.gr βρήκε ορισμένα από τα εκατοντάδες μηνύματα και επιχείρησε να μπει στο κλίμα που προκάλεσε η είδηση της πιθανής επιστροφής του αρχισκόρερ της εθνικής Αγγλίας στο Μερσεϊσάιντ! Το συμπέρασμά μας; Ο απόλυτος… διχασμός!

Όπως θα δείτε και παρακάτω, υπάρχουν πολλών λογιών αντιδράσεις! Από εκείνους που κοιτάζουν πιο ψύχραιμα την κατάσταση και την αντιμετωπίζουν καθαρά αγωνιστικά, μέχρι αυτούς που ζητούν- ανεξαρτήτως κόστους ή αγωνιστικής κατάστασης- την απόκτηση του Ρούνεϊ… χθες!

«Είμαι απογοητευμένος που επιστρέφει. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για εκείνον. Προσέφερε ό,τι καλύτερο μπορούσε στη Γιουνάιτεντ, φίλησε το σήμα της. Δεν τον θέλω στην Έβερτον», ανέφερε φίλος των «ζαχαρωτών», για να συμφωνήσει ένας άλλος μαζί του: «Δεν θέλω να σκεφτώ ότι θα δίνουμε 250.000 λίρες την εβδομάδα για κάποιον που θα είναι αλλαγή. Θα πληρώσουμε 13εκατ. λίρες για έναν παίκτη που δεν μπορεί να προσφέρει όπως παλιά».

Οι… αντι-Ρουνικοί είναι πολλοί! «Ο κόσμος λέει ότι είναι μόλις 31 ετών! Η Γιουνάιτεντ δεν τον θέλει, από την εθνική έχει τελειώσει, έχει «καεί» και προέρχεται από δύο κακές σεζόν», ακόμη μία άποψη, όπως και η ακόλουθη: «Κακή κίνηση. Αλήθεια που θα παίξει; Ελπίζω να μην έρχεται για να καλύψει το κενό του Λουκάκου»!

Όπως σε όλα τα πράγματα της ζωής, έτσι και σε αυτό το δίλημμα υπάρχει και η αντίθετη όψη! Εκείνη που θεωρούν ότι η ενδεχόμενη επιστροφή του Ρούνεϊ θα βελτιώσει την ομάδα και θα ανεβάσει το status του συλλόγου: «Ποιος ενδιαφέρεται τι λένε στη Γιουνάιτεντ; Εάν ο Κούμαν θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει, τίποτε άλλο δεν έχει σημασία», το σχόλιο ενός εκ των υποστηρικτών του Ρούνεϊ.

«Απλώς πάρτε τον! Ακόμη μπορεί να προσφέρει πολλά, συν του ότι χρειαζόμαστε δύναμη και εμπειρία στο ρόστερ για αυτή τη σεζόν», έγραψε άλλος σε σελίδα οπαδών της Έβερτον, για να έρθουν και άλλοι να συμφωνήσουν μαζί του: «Φέρτε τον πίσω σπίτι του! Το κάναμε για τον σπουδαίο Ντάνκαν Φέργκιουσον, επομένως γιατί να μην το κάνουμε και με τον Ρούνεϊ; Θα μας βοηθήσει επίσης να προσελκύσουμε και άλλα μεγάλα ονόματα»!

Και αυτά ήταν μόνο ένα δείγμα! Ο ρυθμός ποσταρισμάτων είναι… καταιγιστικός και είναι ξεκάθαρο ότι μέχρι στιγμής οι φίλοι της Έβερτον χωρίζονται δύο «στρατόπεδα»! Καμία από τις δύο απόψεις δεν υπερτερεί της άλλης, όμως μην το πιέζουμε… Ας περιμένουμε αρχικά να γίνει η μεταγραφή και στη συνέχεια να κρίνουμε τις επιδόσεις του τη νέα περίοδο.