Κιν: «Η καρδιά στη Γιουνάιτεντ, η εξέλιξη στην Έβερτον»

Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε την Έβερτον αντί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που επίσης ενδιαφέρθηκε να τον αποκτήσει, αποκάλυψε αμέσως μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του στα «ζαχαρωτά» ο Μάικλ Κιν μιλώντας στο «Sky Sports».



Κιν: «Η καρδιά στη Γιουνάιτεντ, η εξέλιξη στην Έβερτον»

Ο Άγγλος διεθνής κεντρικός αμυντικός επεσήμανε ότι ήταν πολύ ισχυρό δέλεαρ η επανένταξή του στην ομάδα, στην οποία ανδρώθηκε και υποστηρίζει από μικρό παιδί, όπως υπογραμμίζει κι ο ίδιος, ωστόσο, θεώρησε προτιμότερο για τη μετέπειτα σταδιοδρομία του να γίνει μέλος του συνόλου του Ρόναλντ Κούμαν, με τον Ολλανδό κόουτς να αποτελεί, μάλιστα, έναν πολύ σημαντικό παράγοντα, ώστε να μετακινηθεί στους «μπλε» του Μέρσεϊσαϊντ.

«Ήταν μεγάλος ο πειρασμός να παίξω και πάλι για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι η ομάδα των παιδικών μου χρόνων, όμως καμιά φορά πρέπει να μην ακούς την καρδιά σου και να σκεφτείς τι είναι το καλύτερο για εσένα και αισθάνομαι ότι το «Γκούντισον Παρκ» ήταν το ιδανικό μέρος, ώστε να συνεχίσω την εξέλιξή μου. Η Έβερτον είναι ένας σύλλογος με τεράστια ιστορία και μεγάλη οπαδική βάση, οπότε ανυπομονώ να φορέσω τη φανέλα της και να αγωνιστώ για αυτήν», τόνισε ο 24χρονος μπακ και σχολιάζοντας το ρόλο που διαδραμάτισε ο Ρόναλντ Κούμαν για να κατασταλάξει ο ίδιος στην επιλογή της Έβερτον, προσέθεσε:

«Ο προπονητής μου αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής στη θέση μου. Είμαι αρκετά τυχερός έως τώρα, επειδή στις ομάδες, στις οποίες έχω παίξει κατά το παρελθόν, οι προπονητές μου είχαν αγωνιστεί, όταν ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, στη δική μου θέση. Επίσης, ο τεχνικός της νυν ομάδας μου υπήρξε ένας πρωτοκλασάτος κεντρικός αμυντικός, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μου διδάξει πολλά πράγματα».