Νικήτρια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών η Γερμανία! (pic + vid)

Με τη... φόρα που τους έδωσε την Παρασκευή (30/6) η πρωταθλήτρια Ευρώπης των Κ21, η Εθνική Γερμανίας των Ανδρών επικράτησε της Χιλής με 1-0 και κατέκτησε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών για πρώτη φορά στην ιστορία της. Βασικοί οι Σκοντράν Μουστάφι, Αλέξις Σάντσες και Κλαούντιο Μπράβο, αλλαγή ο Εμρέ Τσαν.



Νικήτρια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών η Γερμανία! (pic + vid)

Το μοναδικό τέρμα σημείωσε στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης για τα «πάντσερ» ο Λαρς Στιντλ, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία έπειτα από την ασίστ του Τίμο Βέρνερ που εκμεταλλεύτηκε προηγουμένως το παιδαριώδες λάθος του Μαρσέλο Ντίας εκ μέρους της «ρόχα».

Βασικός σε όλο το 90λεπτο για τους θριαμβευτές έπαιξε ο κεντρικός αμυντικός της Άρσεναλ, Σκοντράν Μουστάφι, ενώ στο 79’ πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Τίμο Βέρνερ ο αμυντικός μέσος της Λίβερπουλ, Εμρέ Τσαν.

Από την πλευρά των ηττημένων, σε ολόκληρη τη διάρκεια του παιχνιδιού αγωνίστηκαν ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι, αρχηγός των Λατινοαμερικανών και κάτοχος του «χρυσού γαντιού» της διοργάνωσης του «Confederations Cup», Κλαούντιο μπράβο, όπως και ο επιθετικός της Άρσεναλ και... μήλον της έριδος την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, Αλέξις Σάντσες.

(Στο 1:50 το γκολ που έκρινε τον τελικό)