Άμεση βελτίωση από τον Κόουλ ζητάει ο Χότζον

Να ξεφύγει γρήγορα από τις απογοητευτικές εμφανίσεις έως τώρα στη σεζόν και να μην διαμαρτύρεται αλλά να αποδίδει πολύ καλύτερα στο εξής, είπε στον Τζο Κόουλ ο προπονητής της Λίβερπουλ, Ρόι Χότζον.



Άμεση βελτίωση από τον Κόουλ ζητάει ο Χότζον

Η άφιξη του Κόουλ στο «Άνφιλντ», ως ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι θεωρήθηκε πολύ μεγάλη μεταγραφή, ενώ και ο διεθνής Άγγλος φάνηκε αποφασισμένος να δείξει τον καλύτερο εαυτό του μετά το απογοητευτικό τέλος της καριέρας του στην Τσέλσι.

Ωστόσο, οι πρώτοι του μήνες με τους 'κόκκινους' συνοδεύτηκαν με τραυματισμούς και τιμωρίες και όταν έφτασε η στιγμή να αγωνιστεί ήταν μακριά από το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο.

Λέγεται ότι αιτία των κακών εμφανίσεών του είναι η μη χρησιμοποίησή του στην αγαπημένη του θέση, στο κέντρο, αλλά ο Χότζον ισχυρίζεται ότι δεν θα πρέπει να παραπονιέται, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Θεωρώ πως πρέπει να δείξει τι αξίζει στο γήπεδο. Κάποιοι έχουν τη στήριξη του κόσμου και κάποιοι όχι. Άλλοι θα πουν ότι δεν μπορεί, ενώ άλλοι πως είναι άτυχος επειδή δεν αγωνίζεται στην θέση του» και πρόσθεσε «εγώ πάντως δεν συμφωνώ με αυτό. Ο Τζο είναι παίκτης κέντρου και ποια ακριβώς είναι η σωστή θέση ενός μέσου; Ο Τζέραρντ παραδείγματος χάριν έχει αγωνιστεί παντού, από όσο μπορώ να θυμηθώ. Ο Κόουλ ήρθε εδώ μετά από μία ανεπιτυχή σεζόν με την Τσέλσι, με ελπίδες να ηγηθεί της Λίβερπουλ, αλλά δυστυχώς αυτό δε συνέβη. Έτσι είναι η ζωή. Θα έπρεπε να έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του, καθώς είναι πολύ καλός παίκτης. Θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να βοηθήσει τη Λίβερπουλ, κάτι που για την ώρα δεν έχει φανεί».

Πεπεισμένος ότι ο 29χρονος άσος μπορεί να πετύχει στο «Άνφιλντ», ο προπονητής της Λίβερπουλ δήλωσε: «Θα πάρει πολλές ευκαιρίες επειδή χρειαζόμαστε όλους τους ποδοσφαιριστές μας. Δεν έχω χάσει την πίστη μου στον Τζο. Είναι αποδεδειγμένα καλός, αλλά δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα. Δεν με ενδιαφέρει τι έχει ειπωθεί ή γραφτεί. Δεν μπορεί να κάνεις το μαύρο άσπρο. Βεβαίως προπονείται πολύ, επανέρχεται η εμπιστοσύνη προς τον εαυτό του και ίσως ένα γκολ να αντιστρέψει τελείως τα πράγματα γύρω από αυτόν».

Έχει ειπωθεί ότι ο Κόουλ πήγε στην Λίβερπουλ πριν αναλάβει ο Χότζον, αλλά ο κόουτς λέει πως και ο ίδιος έπαιξε ρόλο στην ολοκλήρωση της μεταγραφής.

«Είχα συμμετοχή στις συζητήσεις μαζί του, αλλά η επιθυμία να πάρουμε τον Κόουλ προήλθε περισσότερο από τον διευθυντή ποδοσφαίρου, καθώς εγώ δεν ήμουν σε θέση να αποφασίσω τις μεταγραφές, αφού δεν είχα προσληφθεί τότε», είπε ο Χότζον.

Τέλος, αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι, ο προπονητής των «κόκκινων» είπε: «μπορεί να τον ήθελα στην ομάδα, ωστόσο του ξεκαθάρισα πως ο Στίβεν Τζέραρντ δεν θα έφευγε, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για μια θέση στο αρχικό σχήμα, πόσο μάλλον αν επέμενε να παίζει εκεί που ήθελε. Δεν μπορώ να εγγυηθώ για τον Τζο, όμως πιστεύω στις ικανότητές του και είμαι σίγουρος πως θα βελτιωθεί άμεσα».