Πρέμιερ Λιγκ... παγκοσμίων διαστάσεων!

Με 42 ημέρες να απομένουν για την έναρξη της Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2017-18, οι ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου θα διασκορπιστούν σε ολόκληρη την υφήλιο, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας.



Πρέμιερ Λιγκ... παγκοσμίων διαστάσεων!

Από το Λος Άντζελες στο Σίδνεϊ και από το Χιούστον στο Ρέικιαβικ, οι 20 σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ θα προσφέρουν θέαμα στους φίλους του αγγλικού ποδοσφαίρου παγκοσμίως, καλύπτοντας 170,000 μίλια.

Από αυτές, η Άρσεναλ είναι η μοναδική ομάδα που θα ταξιδέψει στην Αυστραλία το φετινό καλοκαίρι, διανύοντας απόσταση 21,202 μιλίων.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την πλευρά της επιστρέφει φέτος στις ΗΠΑ, δίνοντας πέντε φιλικά σε Λος Άντζελες, Γιούτα, Χιούστον, Σάντα Κλάρα και Ουάσινγκτον. Δεν θα μείνει όπως εκεί καθώς εν συνεχεία θα επιστρέψει στην Ευρώπη αγωνιζόμενη σε Όσλο και Δουβλίνο, έχοντας παράλληλα και τον τελικό του Σούπερ Καπ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, στα Σκόπια.

Η συμπολίτισσα Σίτι θα βρίσκεται επίσης στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Τσάμπιονς Καπ, ενώ θα κοντραριστεί και με τη Γουέστ Χαμ στις 4 Αυγούστου, σε φιλική αναμέτρηση στο Ρέϊκιαβικ της Ισλανδίας.

Πολλές οι στάσεις και για τη Λίβερπουλ, ταξιδεύοντας 14,000 μίλια φιλικά σε Χονγκ Κονγκ, Βερολίνο, Μόναχο και Δουβλίνο.. Στην πρώτη πόλη, θα κοντραριστεί με τις Λέστερ, Γουέστ Μπρομ και Κρίσταλ Πάλας, στο πλαίσιο του Premier League Asia Trophy.

Παρόμοιος προορισμός και για την Πρωταθλήτρια Αγγλίας Τσέλσι, παίζοντας με την Άρσεναλ στο Πεκίνο και στη συνέχεια τα ματς του Τσάμπιονς Καπ απέναντι σε Μπάγερν και Ίντερ, στη Σιγκαπούρη. Θα καλύψει 14,607 μίλια.

Την έκπληξη θα κάνει η Γουέστ Μπρομ, μετρώντας... 15,632 μίλια για αγώνες στο Χονγκ Κόνγκ, τη Γερμανία και την Ισπανία. Τρεις στάσεις στις ΗΠΑ για τη Σουόνσι, ενώ η Έβερτον θα δώσει φιλικό στην... Τανζανία.

Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν προγραμματίσει να βρίσκονται πιο κοντά στη βάση τους, με την Αυστρία, τη Γερμανία και την Ισπανία να είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί.