Πρώτο βήμα για Ρέιντζερς

Το πρώτο βήμα για να βρεθεί στον 2ο προκριματικό του Europa League έκανε η Ρέιντζερς, που επικράτησε με το ισχνό 1-0 της Προγκρές Νίεντερκορν και πάει για την ρεβάνς με το πλεονέκτημα.



Πρώτο βήμα για Ρέιντζερς

Οι Προτεστάντες εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους στο πρώτο ευρωπαϊκό του Καϊσίνια στον πάγκο τους -κατά την επιστροφή τους γενικά στις εκτός συνόρων διοργανώσεις- και με γκολ του Κένι Μίλερ από το 37Ά πρέπει να ολοκληρώσουν την δουλειά στο Λουξεμβούργο για να συνεχίσουν να ονειρεύονται ομίλους. Παρουσία σχεδόν 49.000 κόσμου (ευρωπαϊκό ρεκόρ), η Ρέιντζερς δεν κινδύνευσε σημαντικά και θα μπορούσε να έχει πετύχει ακόμη ένα γκολ εάν εκμεταλλευόταν λίγο καλύτερα την υπεροχή της. Το αυτό δεν έγινε ούτε στην τελευταία φάση, με την μπάλα να απομακρύνεται προ της γραμμής.

Από την άλλη, η επίσης σκωτσέζικη Σεντ Τζόνστοουν δεν τα κατάφερε εντός, αν και είχε ισοφαρίσει, και ηττήθηκε απέναντι στην Τρακού με σκορ 2-1. Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι λίγο πριν το τέλος.

Αντίο από τώρα είπε η Ντέρι Σίτι (Β. Ιρλανδία, παίζει στην Ιρλανδία), που γνώρισε ήττα μεγάλου εύρους στην έδρα της Μίντιλαντ (6-1) και δεν μπορεί να έχει βάσιμες ελπίδες για ανατροπή. Εκτός και αν γίνει το θαύμα...

Όσον αφορά την Ιρλανδία και τους εκπροσώπους της, η Κορκ είχε επικρατήσει νωρίτερα της Λεβάντια στο Ταλίν με σκορ 2-0 και λογικά καθάρισε την πρόκριση από το πρώτο ματς, ενώ πιο αργά έπαιζε η Σάμροκ Ρόβερς στην έδρα της Στιαρνάν, της οποίας επικράτησε με 1-0 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση. 

Την Τετάρτη, η πρωταθλήτρια Β. Ιρλανδίας, Λίνφιλντ, επικράτησε 1-0 της Λα Φιορίτα για τον 1ο προκριματικό του Champions League.