Η... θετική αύρα της Χιλής του «κακού» στη Σίτι Μπράβο

Όπως αποκάλυψε ο συμπαίκτης του, Αρτούρο Βιδάλ, μετά τη λήξη του χθεσινού (28/6) ημιτελικού στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών: «Ο Μπράβο μας είχε πει από πριν ότι θα αποκρούσει 2-3 πέναλτι, αν πάει το παιχνίδι εκεί». Ο γκολκίπερ της Μάντσετερ Σίτι το είπε και το έκανε βάζοντας μια όμορφη «πινελιά» ύστερα από ένα χρόνο στην Πρέμιερ Λιγκ γεμάτο... μουτζούρες.



Η... θετική αύρα της Χιλής του «κακού» στη Σίτι Μπράβο

«Είναι ο αρχηγός μας και έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη σε εκείνον», προσέθσε ο Βιδάλ μιλώντας για τον Κλαούντιο Μπράβο έπειτα από την πρόκριση στον τρίτο διαδοχικό τελικό της Εθνικής Χιλής τα τελευταία ισάριθμα χρόνια (Κόπα Αμέρικα 2015, επετειακό Κόπα Αμέρικα για τα 100 χρόνια του θεσμού το 2016, Κύπελλο Συνομοσπονδιών 2017).

Ο Χιλιανός τερματοφύλακας, αν και δεν αποθεραπεύτηκε πλήρως (κατά δήλωση του ίδιου) από το πρόβλημα τραυματισμού στο μηρό που αποκόμισε τον περασμένο Απρίλιο, έβαλε φαρδιά-πλατιά την «υπογραφή» του στην επικράτηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του κόντρα στην Πορτογαλία, πραγματοποιώντας καίριες επεμβάσεις κατά τη διάρκεια των 120 λεπτών που διήρκησε με την παράταση (0-0 το σκορ) ο ημιτελικός στο Καζάν, αλλά ξεχωρίζοντας κυρίως, για τα όσα έκανε, όταν το ματς οδηγήθηκε στη... ρωσική ρουλέτα.

«Αισθάνομαι, όπως πάντοτε, είμαι πολύ ισορροπημένο άτομο. Ήμουν τραυματίας και δεν έπαιζα σύμφωνα με τους φυσιολογικούς ρυθμούς μου. Συνήθως, τέτοιες καταστάσεις τις υποδέχομαι ήπια, όμως αυτό ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι για εμάς. Καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό που είναι πολύ σημαντικό και ολοκληρώνουμε έναν πολύ επιτυχημένο κύκλο. Είμαστε πολύ ευτυχείς που θα παίξουμε στον τελικό», επεσήμανε ο αρχηγός της Χιλής μετά το τέλος του αγώνα μιλώντας στα Μέσα.

Εκεί, ο 34χρονος πορτιέρε κατόρθωσε να πραγματοποιήσει το «απόλυτο», αποκρούοντας τα 3 συνολικά πέναλτι που χρειάστηκαν να χτυπήσουν κατά σειρά οι Ρικάρντο Κουαρέσμα, Ζοάο Μουτίνιο και Νάνι και με τους συμπαίκτες του αντιστοίχως να ευστοχούν (Αρτούρο Βιδάλ, Τσάρλες Αράνγκις και Αλέξις Σάντσες) αναδείχθηκε ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης για τους «4» του «Confederations Cup».

Αυτή ήταν, αν μη τι άλλο, μια εμφάνιση που χρειαζόταν ο Μπράβο και ήρθε σε πλήρη αντίθεση με τις εμφανίσεις του και την έντονη κριτική που δέχθηκε -δικαιολογημένη πολλές φορές- στην παρθενική του χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ, όπου αν και μεταπήδησε από την Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2016 όντας προσωπική επιλογή του προπονητή του, Πεπ Γκουαρντιόλα, εντούτοις, ο ίδιος ο Καταλανός τεχνικός των «πολιτών» αναγκάστηκε στο δεύτερο μισό της χρονιάς να... χρησιμοποιήσει ως βασικό τον έτερο Λατινοαμερικανό ομοθεσίτη του, τον Αργεντινό, Γουίλι Καμπαγέρο, προτού φυσικά ο Μπράβο τραυματιστεί τον Απρίλιο, όταν και δεν αγωνίστηκε έκτοτε καθόλου.

Δεν είναι λίγα, εξάλλου, τα δημοσιεύματα που θέλουν τον «κάπτεν» της Εθνικής Χιλής να απομακρύνεται από το «Έτιχαντ» στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, παρΆ όλα αυτά, το μομέντουμ που είναι με το μέρος του στη «ρόχα», ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο για μία δεύτερη ευκαιρία στο «Νησί», ειδικά αν συνοδευτεί με μία αντίστοιχη απόδοση και στον τελικό της ερχόμενης Κυριακής (2/7) στη διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στα γήπεδα της Ρωσίας.