Λακαζέτ γιατί... έχει τους λόγους του ο Βενγκέρ

Ενδιαφέρεται, αλλά ουδείς γνωρίζει αν θα το πάρει απόφαση να δώσει τα 60 εκατ.ευρώ. Ο Βενγκέρ έχει τον Αλεξάντρ Λακαζέτ στο μυαλό του και ο Γάλλος φορ του έχει δώσει λόγους για να τον τοποθετήσει στη λίστα του, σε σχέση με την προτεραιότητα που θα μπορούσε να δώσει στον Ολιβιέ Ζιρού.



Λακαζέτ γιατί... έχει τους λόγους του ο Βενγκέρ

Ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολάς, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση πως όποιος θέλει να πάρει τον Λακαζέτ θα πρέπει να ικανοποίησει στον απόλυτο βαθμό τον γαλλικό σύλλογο όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος.

Οι «κανονιέρηδες» έχουν τ' όνομα του Γάλλου φορ στα υπόψιν τους, τη στιγμή που ο Ζιρού, παλεύει και έχει ακόμα μια κρυφή ελπίδα για να πείσει τον Βενγκέρ ότι αξίζει, βάζοντας στόχο να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να το δείξει στον κόουτς στη φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία.

Οι αριθμοί, πάντως, δίνουν μεγάλο αβαντάζ στον Λακαζέτ και δικαιολογούν τις «ματιές» του Αλσατού τεχνικού στον φορ της Λιόν.

Με 94 γκολ έναντι 69 από το 2012 μέχρι και σήμερα, ο στράικερ των «λιονέ», αν και έχει πολύ πιο βασικό ρόλο στην ομάδα του από αυτόν του άσου της Άρσεναλ, αποδεικνύεται πολύ πιο αποτελεσματικός.

Εκεί που έχει μια μικρή υπεροχή ο Ζιρού είναι στις ασίστ, μετρώντας 23 έναντι 19 του Λακαζέτ, με τον τελευταίο όμως να παίρνει κεφάλι στο «σκορ», με το γκολ κάθε 142,7 λεπτά συμμετοχής και το ποσοστό του 58,4% στην επιτυχία των προσπαθειών μπροστά από την αντίπαλη περιοχή.

Ο συμπατριώτης του, επιθετικός των Λονδρέζων έχει 429 προσπάθειες για γκολ, έναντι 396 του Λακαζέτ, όμως έχει χειρότερες επιδόσεις στο κομμάτι του σκοραρίσματος ανά λεπτά συμμετοχής (γκολ κάθε 157,8 λεπτά) ενώ με εκείνον, η Άρσεναλ έχει 57% ποσοστό νικών, απέναντι στο 52% της Λιόν με τον μεταγραφικό στόχο των «κανονιέρηδων».