«Παραλίγο στη Λίβερπουλ ο Άλβες το 2006»

Για την περίπτωση του Ντάνιελ Άλβες και την… παρ' ολίγον μεταγραφή του στη Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2006, μίλησε στο ράδιο του «BBC» ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των «κόκκινων», Ρικ Πάρι.



«Παραλίγο στη Λίβερπουλ ο  Άλβες το 2006»

O 34χρονος πλέον δεξιός μπακ εμφανίζεται πολύ κοντά στο να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ με την Μάντσεστερ Σίτι, κάτι που ωστόσο είχε την ευκαιρία να κάνει και αρκετά χρόνια πριν, το 2006, όταν ήταν ακόμα παίκτης της Σεβίλλης.

Παρότι με τους «κόκκινους» είχε υπάρξει μια καταρχήν συμφωνία για την παραχώρηση του Βραζιλιάνου, όπως επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο πρώην διευθύνων σύμβολους της Λίβερπουλ, Ρικ Πάρι, εντούτοις η αγγλική ομάδα θεώρησε προτιμότερο το καλοκαίρι εκείνο να δώσει τα απαραίτητα χρήματα για τις μεταγραφές άλλων παικτών, παρά για τον Ντάνιελ Άλβες, ο οποίος έναν χρόνο αργότερα (2007) μετακόμισε στη Μπαρτσελόνα.

«Είχαμε την συμφωνία τελικά, ύστερα από μεγάλες διαπραγματεύσεις, και στο τέλος η απόφαση ήταν το αν το θα πρέπει να πάρουμε δυο ποδοσφαιριστές ή να δαπανήσουμε τόσα πολλά χρήματα για ένα φουλ-μπακ; Ο Άλβες δεν ήταν τότε ο παίκτης που είναι τώρα, αλλά πάντοτε έδειχνε πως μπορούσε να γίνει ένας εξαιρετικός παίκτης. Αν θα έπρεπε να τον αποκτήσουμε απ’ ότι τον Πέναντ και τον Κράουτς για παράδειγμα; Πιθανώς ναι, αλλά είναι κάτι που διαπιστώνεις εκ των υστέρων», τόνισε μεταξύ άλλων στο «BBC Radio» ο Ρικ Πάρι.