Λαμπαρντ: «Ο Κόντε αποτελεί εγγύηση τίτλων»

Συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο ESPN παραχώρησε ο θρύλος της Τσέλσι, Φράνκ Λάμπαρτ. Ο άλλοτε διεθνής με την εθνική Αγγλίας, μίλησε για τους «μπλε», το πρωτάθλημα που κατέκτησαν, τον προπονητή της ομάδας Αντόνιο Κόντε, για τον οποίον λέει τα καλύτερα λόγια απονείμοντας και τα εύσημα στη διοίκηση για την επιλογή της, ενώ αναφέρεται και στον Ρομέλου Λουκάκου.   



Λαμπαρντ: «Ο Κόντε αποτελεί εγγύηση τίτλων»

Η μεγάλη δόξα της Τσέλσι, που αγωνίστηκε για πάνω από μια δεκαετία με τα χρώματα των «μπλέ», σκοράροντας 210 γκολ στην Πρέμιερ Λίγκ, έκανε μια μικρή ανασκόπηση της περσινής σεζόν, και είναι της άποψης πως «η απουσία της ομάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την βοήθησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος». 

Ο Άγγλος έκανε επίσης ειδική μνεία στον Αντόνιο Κόντε και συνεχάρη την Τσέλσι, για την πρόσληψη του Ιταλού κόουτς. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Η Τσέλσι έκανε πολύ μεγάλη κίνηση, με την πρόσληψη του Κόντε στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Είναι ο άνθρωπος της χρονιάς, με τα διαπιστευτήρια για την κατάκτηση του περυσινού τίτλου, να ανήκουν σε αυτόν, αλλά και στους παίκτες της ομάδας. Αποτελεί εγγύηση για πολλά πρωταθλήματα και γιατί όχι και ενός Τσάμπιονς Λίγκ».

Θέση πήρε επίσης και για το θέμα της απόκτησης ενός επιθετικού, ελπίζοντας πως η πρώην ομάδα του, θα κινηθεί άμεσα για τον αντικαταστάτη του Ντιέγκο Κόστα, που πιθανόν θα αποχωρήσει από το Λονδίνο.

«Η Τσέλσι είναι μια ομάδα, με τεράστια ποιότητα και χρειάζεται στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Ντιέγκο Κόστα πάση θυσία ένα μεγάλο όνομα στην θέση του επιθετικού. Γιατί αυτοί με τα πολλά κρίσιμα γκολ που πετυχαίνουν, μπορούν να αποβούν καθοριστικοί, για την κατάκτηση ενός τίτλου.»

Ενώ τέλος, για την ενδεχόμενη μεταγραφή του Ρομέλου Λουκάκου στην Τσέλσι, θεωρεί ότι ο Βέλγος στράικερ, αποτελεί την ιδανική λύση για τους «μπλε» λέγοντας παράλληλα τα καλύτερα λόγια για αυτόν:  

«Ελπίζω πως θα κινηθούν για την απόκτηση του Λουκάκου, που έχει σημειώσει ραγδαία βελτίωση τα τελευταία 3 χρόνια. Πρόκειται για έναν πολύ συνετό χαρακτήρα, για τον οποίο μόνο καλά λόγια έχω να πω. Θυμάμαι όταν ήμασταν μαζί συμπαίκτες στην Τσέλσι, ο Ρομέλου έδειχνε μεγάλη συνέπεια στις προπονήσεις, κάνοντας συνεχώς εξάσκηση. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να εγγυηθεί το εύκολο γκολ και αξίζει να πάρει μεταγραφή στην ομάδα του Λονδίνου. Η Τσέλσι έκανε μεγάλο λάθος που τον έδιωξε, καθώς δεν του έδωσε τις κατάλληλες ευκαιρίες.»  

Επιμέλεια: Γιώργος Κορολής