Ιστορικό γκολ-ρεκόρ για τον «κανονιέρη» Σάντσες

Ένα βαρύνουσας αξίας επίτευγμα για το ποδόσφαιρο της πατρίδας του κατέγραψε χθες (22/6) ο επιθετικός της Άρσεναλ, Αλέξις Σάντσες, καθώς το γκολ που έβαλε με την Εθνική Χιλής απέναντι στην αντίστοιχη της Γερμανίας τον έφερε μόνο πρώτο στον πίνακα των σκόρερ με τη φανέλα της «ρόχα».



Ιστορικό γκολ-ρεκόρ για τον «κανονιέρη» Σάντσες

Ειδικότερα, ο 28χρονος επιθετικός των «κανονιέρηδων» σημείωσε το 38ο τέρμα του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του ξεπερνώντας έτσι, τα 37 που πέτυχε ο βετεράνος πια και εξέχουσα μορφή του αθλήματος για τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, Μαρσέλο Σάλας.

Εκτός της συγκεκριμένης επίδοσης, στον αγώνα κόντρα στα «πάντσερ» για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών ο Σάντσες ισοφάρισε τις 112 συμμετοχές του αντιπάλου του στην Πρέμιερ Λιγκ, μα συμπαίκτη του στην Εθνική ομάδα της Χιλής, Κλαούντιο Μπράβο καταλαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο τα... πρωτεία και στην εν λόγω κατηγορία, τα οποία όμως, μοιράζεται με τον τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Σίτι.

Μπορεί, λοιπόν, το γκολ του να μην αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει τη νίκη στο σύνολο του Χουάν Αντόνιο Πίτσι (1-1 τελικό αποτέλεσμα), ωστόσο, το παιχνίδι αυτό έμελλε να αποτελέσει «σταθμό» στην καριέρα του ποδοσφαιριστή των Λονδρέζων, το μέλλον του οποίου, είτε στο «Emirates», είτε μακριά από εκεί φαίνεται πως θα απασχολήσει αρκετά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.