Οι ακριβότερες μεταγραφές της Λίβερπουλ

H μετακίνηση του Μοχάμεντ Σαλάχ από τη Ρόμα στη Λίβερπουλ, για ένα ποσό κοντά στα 39 εκ. λίρες, καθιστά τον παίκτη ως την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας. Το england365.gr παρουσιάζει τις δέκα πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, στις οποίες οι «κόκκινοι» χρειάστηκε να ξοδέψουν αρκετά εκατομμύρια για να κάνουν δικούς τους τους ενίοτε μεταγραφικούς τους στόχους...



Οι ακριβότερες μεταγραφές της Λίβερπουλ

Παρά το… σίριαλ που «τράβηξε» αρκετές ημέρες, και ενδίδοντας εντέλει στις απαιτήσεις των «Ρωμαίων», η Λίβερπουλ έκανε δικό της τον Μοχάμεντ Σαλάχ, που αποτελεί και την πρώτη φετινή μεταγραφική της κίνηση.

Η συγκεκριμένη μεταγραφή παράλληλα, πρόκειται να αποτελέσει και ρεκόρ για τον σύλλογο, καθώς θα φτάσει τα 39 εκ. λίρες και επομένως θα ξεπεράσει αυτήν του Άντι Κάρολ, που βρισκόταν στην κορυφή της σχετικής λίστας από τον Ιανουάριο του 2011.

Από τις δέκα μεγαλύτερα «deals», το… στίγμα της εμμέσως αφήνει και η Σαουθάμπτον, αφού αποτελεί εδώ και χρόνια σημαντικό «τροφοδότη» της Λίβερπουλ, όπως αποδεικνύουν και οι μετακινήσεις των Λόβρεν, Λαλάνα, Μανέ τα τελευταία χρόνια, από την ομάδα της νότιας Αγγλίας προς το «Άνφιλντ».

Επίσης, έχει ενδιαφέρει να παρατηρήσει κανείς πως οι περισσότερες εξ αυτών έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και με αρκετά μεγάλα ποσά, δείγμα το πόσο πολύ έχουν «ανέβει» τα νούμερα και οι τιμές σήμερα στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο...

Συνοπτικά, οι ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία των «κόκκινων» είναι οι εξής:

10. Ντέγιαν Λόβρεν (από Σαουθάμπτον, καλοκαίρι 2014): 20 εκατομμύρια λίρες

9. Φερνάντο Τόρες (από Ατλέτικο Μαδρίτης, καλοκαίρι 2007): 20,2 εκ.

8. Λουίς Σουάρες (από Άγιαξ, Iανουάριος 2011): 22,8 εκ.

7. Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ (από Νιουκάστλ, καλοκαίρι 2016): 23 εκ.

6. Άνταμ Λαλάνα (από Σαουθάμπτον, καλοκαίρι 2014): 25 εκ.

5. Ρομπέρτο Φιρμίνο (από Χόφενχαϊμ, καλοκαίρι 2015): 29 εκ.

4. Κριστιάν Μπεντέκε (από Άστον Βίλα, καλοκαίρι 2015): 32,5 εκ.

3. Σαντιό Μανέ (από Σαουθάμπτον, καλοκαίρι 2016): 34 εκ.

2. Άντι Κάρολ (από Νιουκάστλ, Ιανουάριος 2011): 35 εκ.

1. Μοχάμεντ Σαλάχ (από Ρόμα, Ιούνιος 2017): 39 εκ.