Έκανε το... αυτονόητο και πέρασε στα ημιτελικά

Την πρόκρισή της ως πρώτη στα ημιτελικά του Euro U21 πανηγυρίζει η εθνική Αγγλίας, που επικράτησε της οικοδέσποινας Πολωνίας με σκορ 3-0 στην αυλαία του Α' ομίλου μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Στην έκπληξη του γκρουπ, η Σλοβακία συνέχισε την θετική της παρουσία, νίκησε την Σουηδία (3-0) και περιμένει για να δει για το εισιτήριο της καλύτερης δεύτερης. Για πρώτη φορά αποκλεισμός πριν την τετράδα για τους Σουηδούς.



Έκανε το... αυτονόητο και πέρασε στα ημιτελικά

Το σύνολο του Έιντι Μπούθροϊντ ήταν ανώτερο των διοργανωτών καθ’ όλη την διάρκεια του ματς και θα μπορούσε να έχει καθαρίσει νωρίτερα το τρίποντο, και γενικά να έχει σκοράρει ακόμη περισσότερες φορές. Η ουσία είναι πως έφτασε τους επτά βαθμούς και άφησε τους Σλοβάκους στους έξι να περιμένουν τουλάχιστον ακόμη μία στην ισοβαθμία, έχοντας όμως σημαντικό πλεονέκτημα στην διαφορά τερμάτων.

Με τα τρία που πέτυχαν κόντρα στην “Μπλογκούλτ” οι Σλοβάκοι έγιναν το μεγάλο φαβορί για να ακολουθήσουν τις τρεις πρώτες, καθώς πριν το παιχνίδι όλες έμπαιναν με μηδενικό συντελεστή τερμάτων. Με απλά λόγια πρέπει να βρεθεί κάποια ομάδα από τις Πορτογαλία - Τσεχία στους έξι βαθμούς και να κλείσει το παιχνίδι της τουλάχιστον με τρία γκολ διαφορά.

Η Ισπανία έχει ήδη περάσει στην επόμενη φάση, αφού ακόμη και να χάσει από τα Σκόπια έχει κερδίσει την Πορτογαλία και υπερτερεί στην ισοβαθμία. Στον τελευταίο όμιλο, φαβορί είναι η Γερμανία, που θέλει έναν βαθμό απέναντι στην Ιταλία. Εκεί περιπλέκει το πράγμα καθώς εάν οι Ιταλοί κερδίσουν τους Γερμανούς τους ρίχνουν δεύτερους (σ.σ έχουν 8-1 στα γκολ), εκτός και αν η Τσεχία κερδίσει επίσης και υπάρξει τριπλή ισοβαθμία.

Στο ματς της Αγγλίας, η αρχή στο σκοράρισμα έγινε μόλις στο πεντάλεπτο, με τον Ντεμάρι Γκρέι να σκοράρει με σουτ από τα όρια της περιοχής, με την μπάλα να αλλάζει πορεία σε σώμα αμυνόμενου. Το 1-0 έμεινε για όλο το πρώτο μέρος, αλλά κάλλιστα θα μπορούσε τουλάχιστον να έχει διπλασιαστεί.

Αυτό έγινε στο δεύτερο μέρος, με τον Τζέικομπ Μέρφι να αξιοποιεί την υπεροχή της ομάδας του και μετά από ωραία συνεργασία των συμπαικτών του και τελική πάσα του πρώτου σκόρερ. 2-0 στο 69’ και η υπόθεση πρόκριση είχε τελειώσει. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 82’, με τον Λιούις Μπέικερ να γίνεται ο τρίτος διαφορετικός σκόρερ των “μικρών λιονταριών”, μετουσιώνοντας σε γκολ την παράβαση πέναλτι που κέρδισε ο Έιμπραχαμ, μαζί με την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Μπέντναρεκ. Μπέικερ και Έιμπραχαμ είχαν μια διαφωνία, με τον δεύτερο ενδεχομένως να μένει πίσω στην κούρσα για τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης.