Με τον Ρονάλντο η Γιουνάιτεντ; Ξανά πρωταθλήτρια!

Εάν ο Κριστιάνο Ρονάλντο πραγματικά επέστρεφε στο Ολντ Τράφορντ, εννιά χρόνια μετά την αποχώρηση του, το καλοκαίρι του 2009, θα έφερνε αμέσως μαζί του την... εγγύηση τουλάχιστον 35 γκολ. Μην αμφιβάλλει κανείς πως ακόμα και σε ηλικία 32 ετών θα μπορούσε να τα πετύχει και αυτό θα μετέτρεπε εντελώς την Γιουνάιτεντ, από καλή ομάδα ξανά σε πρωταθλήτρια! Γράφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος. 



Με τον Ρονάλντο η Γιουνάιτεντ; Ξανά πρωταθλήτρια!
Φυσικά το πρώτο ερώτημα μπροστά μας είναι πόσο «μη αναστρέψιμη» απόφαση είναι το να φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ρονάλντο και φυσικά ερωτήματα υπάρουν σχετικά με το αν αυτό είναι κάτι πρφαγματικό ή ένα μεγάλο κομμάτι διαπραγμάτευσης για τα δημοσιευματα σχετικά με τα φορολογικά ζητήματα που προκάλεσαν την ιστορία αυτή! Η Ρεάλ, κακά τα ψέμματα είναι κράτος στη Ισπανία και πιθανότατα οι δικηγόροι του να του είπαν πως αν θέλει να πέσει στα μαλακά πρέπει να πιέσει ώστε να ασχοληθεί προσωπικά ο σύλλογος με το ζήτημα. Τα ίδια άλλωστε έκανε και ο Μέσι με την δική του περίπτωση.
 
Ορισμένοι κοντά στην ομάδα λένε ότι οι πρωταθλητές της Ευρώπης το παίρνουν πολύ σοβαρά και αισθάνονται ότι υπάρχει τουλάχιστον 50% πιθανότητα ότι ο Ρονάλντο θα μπορούσε πραγματικά να φύγει, με την Παρί Σεν Ζερμέν να φέρεται η πιθανότερη να ξοδέψει εξωπραγματικά χρήματα για να τον αποκτήσει. Πολλοί ωστόσο στο Μάντσεστερ πιστεύουν ότι επειδή ήταν το "όνειρο" του Γούντγουορντ να φέρει τον Ρονάλντο πίσω στη Γιουνάιτεντ από τότε που ανέλαβε αντί του Γκιλ το 2013, αλλά τότε έφαγε τα μούτρα του καταλήγοντας τη τελευταία μέρα των μεταγραφών στον...Φελαινί, σημαίνει ότι υπάρχει μια  προσοχή αυτή τη στιγμή στο πως το χειρίζεται.
 
Στις πρώτες δοκιμαστικές συζητήσεις που είχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να φέρει πίσω τον Κριστιάνο,  στο σύλλογο που εκτόξευεσε την καριέρα του, διαπιστώθηκε πάντως μια κατάσταση που εξακολουθεί να περιλαμβάνει πολλές επιπλοκές και ερωτήσεις, και ταυτόχρονα κάποια πράγματα που μπορεί αν δώσει άμεσα στον σύλλογο αμα επιστρέψει είναι τουλάχιστον άφθονα. Οι φανέλες που θα πουληθούν θα βγάλουν το κόστος ακόμα και της πιο ακριβής μεταγραφής αφού εμπορικά η δυναμική της Γιουνάιτεντ παραμένει παγκισμίως λογω Ασίας και Βορείου Αμερικής μεγαλύτερη και της Ρεάλ και της Μπάρτσα, ενώ καθαρά αγωνιστικά  απλά η παρουσία του θα τους μετέτρεπε στη κατάλληλη δύναμη που θα στόχευε στον τίτλο.
 
Αν, λένε κάποιοι παρατηρητές, ο Ζλάταν παρολίγο με τα 28 του γκολ να αλλάξει τη δυναμική, ο Ρονάλντο θα τελείωνε κάθε δισταγμό και θα καθιστούσε ακόμη πιο εμπορεύσιμη την ομάδα, δίνοντας στον εκτελεστικό αντιπρόεδρο Γούντγουορντ το μεγαλύτερο καλοκαιρινό αστέρι που θέλει, αλλά και το κίνητρο για να δελεάσει όποιον ακόμα σταρ θα ήθελε.
 
Φυσικά το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτει αυτή την ώρα η Γιουνάιτεντ είναι η βαθιά συναισθηματική δύναμη της επικείμενης επιστροφής του Ρονάλντο «στο σπίτι του» όπως χρησιμοποίησαν ήδη κάποιοι πρώην συμπαίκτες του την έκφραση στα social media αλλά προσωπικά πιστεύω πως ο Σερ Αλεξ παραμένει η ισχυρότερη δύναμη έξης σε αυτό το κλαμπ και ο τρόπος που είχε χειριστεί στο παρελθόν τον Ρονάλντο. Ομως υπάρχει και ένα μεγάλο “αλλά”, λένε σχολιαστές στην Αγγλία  και αυτό δεν είναι άλλο από τον Μουρίνιο που δεν πιστεύως πως τρελαίνεται με την ιδέα να συνεργαστεί ξανά με τον συμπατριώτη του!
 
Η δική μου αίσθηση αντίθετα είναι πως ο Μουρίνιο έχει δείξει πως είναι απόλυτα ρεαλιστής. Οποιος του δώσει τα όπλα για τον τίτλο του κάνει και κακά τα ψέματα ο Ρονάλντο δεν φέρνει μόνο τα 30 με 35 γκολ αλλά και την προσωπικότητα που χρειάζεσαι για να αλλάξεις επίπεδο. Με αυτόν στην ενδεκάδα η Γιουνάιτεντ θα έμπαινε στη κουβέντα ξανά ακόμα και για πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ που αυτή την ώρα παρά την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ δεν μπορεί στα σοβαρά να γίνει!
 
Τι θα γίνει τελικά; Δεν είναι εύκολο για μένα να φύγει από τη Ρεάλ παρά τις συζητήσεις και τη γκρίνια! Ωστόσο επειδή έχει φιλοδοξίες ακόμα και σε αυτή την ηλικία προσωπικά θεωρώ αν τελικά φύγει πιο πιθανό το να επιλέξει τη Γιουνάιτεντ από την Παρί αφού δεν βολεύεται και δεν συμβιβάζεται ο Ρονάλντο με τα εύκολα!
 
Και για την Πρέμιερ Λιγκ θα είναι μία καταπληκτική προσθήκη που θα της αυξήσει ακόμα περισσότερο την λάμψη!