Πρώτη με ανατροπή!

Με μια δεκάλεπτη «αναλαμπή» στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, το Κ-21 συγκρότημα των Άγγλων κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στους Σλοβάκους, φτάνοντας στη νίκη με σκορ 2-1 και στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου για το Euro της Πολωνίας συγκεντρώνοντας συγκομιδή τεσσάρων βαθμών.



Πρώτη με ανατροπή!

Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε νωθρά, οι δύο ομάδες έμοιαζαν αγχωμένες, αδυνατώντας να βρουν ρυθμό στο πρώτο εικοσάλεπτο της συνάντησης. Οι Σλοβάκοι ωστόσο ήταν αυτοί που ευτύχησαν να βρουν στο 23ο λεπτό το δρόμο προς τα δίχτυα, εκμεταλλευόμενοι ένα έξοχο χτύπημα κόρνερ του Ρούσνακ, ο οποίος βρήκε το κεφάλι του Μάρτιν Χριέν και αυτός με τη σειρά του εκτέλεσε με ακρίβεια στην αριστερή γωνία του Πίκφορντ. Στο 43 λίγο έλειψε οι τυπικά γηπεδούχοι να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν το μακρινό σουτ του Μίχαλικ έδιωξε με υπερπροσπάθεια σε κόρνερ o γκολκίπερ των «τριών λιονταριών».

Ότι δεν κατάφερε σε ένα ημίχρονο η ομάδα του Έιντι Μπούθροϊντ το «έβγαλε» με εμφατικό τρόπο στις αρχές του δευτέρου μέρους. Στο 50’ το ματς ήρθε στα ίσα όταν η σέντρα του νεοεισελθόντα Μέρφι βρήκε τον Μόσον, ο οποίος με διπλή προσπάθεια πέτυχε το πρώτο γκολ των Άγγλων στη διοργάνωση ενώ μετά από περίπου δέκα λεπτά το παιχνίδι «γύρισε» με τον Ρέντμοντ να πραγματοποιεί μια εξαιρετική προσπάθεια, η οποία μετά από ένα έξοχο σουτ κατέληξε στα δίχτυα του Χόβαν.

Τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, με τους Άγγλους να ελέγχουν απόλυτα τις επιθετικές ορέξεις των Σλοβάκων, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να βγάλουν αντίδραση με εξαίρεση κάποιες μακρινές προσπάθειες, οι οποίες δεν ανησύχησαν τον Τζόρνταν Πίκφορντ.

Τα στιγμιότυπα του παιχνιδιού:

 

Οι συνθέσεις:

Σλοβακία Κ-21: Χόβαν, Νινιάι, Σκρίνιαρ, Βάλιεντ, Λομπότκα, Μίχαλικ (73’ Χαράλσιν), Χρίεν (66’ Μπένες), Ρούσνακ, Μάζαν, Ζρέλακ (65’ Σαφράνκο), Μπέρο

Αγγλία Κ- 21: Πίκφορντ, Χόλγκεϊτ (46’ Μέρφι), Τσίλγουελ, Τσαλόμπα, Τσέιμπερς, Γουόρντ-Πράους, Έιμπραχαμ (88’ Γούντροου), Μπέικερ, Ρέντμοντ, Σουίφτ (80’ Γκρέι), Μόσον