Κλήρωση που προκαλεί «πονοκέφαλο» σε Σέλτικ και UEFA

Με τη νικήτρια του ζευγαριού Λίνφιλντ-Λα Φιορίτα θα αγωνιστεί η Σέλτικ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και το σενάριο να πάρουν την πρόκριση οι Βορειοϊρλανδοί προκαλεί ήδη έντονο προβληματισμό τόσο στους πρωταθλητές Σκωτίας, όσο και στους ανθρώπους της UEFA.



Κλήρωση που προκαλεί «πονοκέφαλο» σε Σέλτικ και UEFA

Η ομάδα του Μπρένταν Ρόζτερς έχει στα «χαρτιά» εύκολο έργο στην πρώτη της ευρωπαϊκή αποστολή της νέας αγωνιστικής περιόδου, όμως οι… δυσκολίες που προκύπτουν από το «συναπάντημα» με τους πρωταθλητές της Βορείου Ιρλανδίας είναι σημαντικές.

Η Λίνφινλντ είναι την ομάδα των Προτεσταντών της χώρας και άλλωστε μόνο απλή σύμπτωση χρώματα του συλλόγου είναι ίδια με αυτά της Ρέιντζερς.

Η κόντρα Σέλτικ-Ρέιντζερς (Καθολικοί-Προτεστάντες) είναι γνωστή και σε περίπτωση που η Λίνφιλντ αποκλείσει την πρωταθλήτρια του Σαν Μαρίνο, αυτή θα μεταφερθεί και σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ!Ο «πονοκέφαλος» για τη Σέλτικ και κατ’ επέκταση για την UEFA δεν σταματά όμως σε αυτό…

Αποτέλεσμα εικόνας για linfield 2017 champions

Το πρώτο ματς του δεύτερο προκριματικού γύρου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι προγραμματισμένο για τις 12 Ιουλίου στο Μπέλφαστ. Ανήμερα δηλαδή της γιορτής των Προτεσταντών, κατά την οποία διεξάγεται η παρέλαση στους δρόμους της πόλης, γνωστή ως «The Twelfth» ή «Orangemen’s Day».

Αυτομάτως γίνεται αντιληπτό πως οι πιθανότητες να διεξαχθεί εκείνη την ημέρα και η αναμέτρηση της Λίνφιλντ με τη Σέλτικ είναι ελάχιστες και τα πιθανότερα σενάρια είναι είτε η αλλαγή της έδρας για το πρώτο ματς, είτε η αλλαγή ημερομηνίας από την πλευρά της  ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, μεταφέροντας το παιχνίδια μία ημέρα νωρίτερα.

Αποτέλεσμα εικόνας για 12 july belfast 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για 12 july belfast 2016