Πεπ και «Τερφ Μουρ» συγκίνησαν τον Άρτερ

Τις δύο κορυφαίες στιγμές που έζησε τη φετινή σεζόν και θα κρατάει ως παρακαταθήκη για όλη του τη ζωή επανέφερε στη δική του μνήμη, αλλά και όσων παρακολούθησαν τη συνέντεξή του στο «Sky Sports» ο μέσος της Μπόρνμουθ, Χάρι Άρτερ.



Πεπ και «Τερφ Μουρ» συγκίνησαν τον Άρτερ

Ο Ιρλανδός χαφ βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να δει την πρώτη κόρη του, Ρενέ, να γεννιέται νεκρή το Δεκέμβριο του 2015, ενώ λίγο πριν έλθει στη ζωή το δεύτερο παιδί του, η Ρέιν, και συγκεκριμένα τον περασμένο Ιανουάριο, ένας ποδοσφαιριστής ερασιτεχνικής ομάδας επέλεξε –τουλάχιστον λανθασμένα- να κάνει χιούμορ πικάροντάς τον μέσω τουίτερ, καθώς συνδύασε το τραγικό εκείνο γεγονός με ένα αποτέλεσμα των «κερασιών» (3-3 με την Άρσεναλ κι ενώ η ομάδα του προηγούνταν 3-0).

Έτσι, ο 27χρονος ποδοσφαιριστής συγκράτησε φέτος, το στιγμιότυπο του αγώνα με την Μπέρνλι για την Πρέμιερ Λιγκ, στις 10/12/2016, όταν οι οπαδοί των γηπεδούχων χειροκροτούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του 8ου λεπτού της αναμέτρησης (λόγω του ότι φοράει το 8 στη φανέλα), ως ένδειξη τιμής στην εκλιπούσα κόρη του που θα έκανε τότε τα πρώτα της γενέθλια.

Επιπλέον, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και στον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, όταν μετά το τέλος του εντός έδρας ματς πρωταθλήματος με τους «πολίτες», το οποίο διεξήχθη (13/2/2017) τέσσερις μόλις ημέρες πριν τη γέννηση της δεύτερής του κόρης (Ρέιν), έσπευσε να δείξει την πλήρη κατανόησή του για το περιστατικό με το «τρολ» που του είχε κάνει τη χυδαία εκείνη «χιουμοριστική επίθεση».

Για τα δύο αυτά συμβάντα, ο Άρτερ ανέφερε:

«Στα πρώτα γενέθλια της Ρενέ, παίζαμε εκτός έδρας με την Μπέρνλι και στο 8ο λεπτό όλο το γήπεδο χειροκροτούσε στη μνήμη της. Έχω γράψει στην τηλεόραση το ματς αυτό και όταν κάποιες φορές το βλέπω μου υπενθυμίζει τον αντίκτυπο που είχε η Ρενέ στον κόσμο και την καλοσύνη των ανθρώπων. Θα το θυμάμαι για πάντα αυτό. Τα κύματα λύπης δεν θα φύγουν πιθανότατα ποτέ, όμως είμαι ευγνώμων για αυτό, επειδή, όσο υπάρχουν αυτά, θα υπάρχει και η Ρενέ» και συνέχισε:

«Μπορεί αυτό το τρολ να τράβηξε την προσοχή του κόσμου, σε αντίθεση όμως με το ένα αυτό απεχθές τουίτ, υπήρξαν χιλιάδες από ανθρώπους που συμπαραστάθηκαν και έδειξαν την αγάπη και τη στήριξή τους σε εμένα και την οικογένειά μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, ότι τέσσερεις ημέρες πριν γεννηθεί η Ρέιν παίξαμε με τη Μάντσεστερ Σίτι και ο Πεπ Γκουαρδιόλα προχώρησε προς το μέρος μου μετά τη λήξη του παιχνιδιού λέγοντας: «Άκουσα τι συνέβη και λυπάμαι πραγματικά. Σου εύχομαι τα καλύτερα για αυτή τη βδομάδα». Συγκινήθηκα πραγματικά από αυτό. Ο Πεπ απέδειξε ότι εκτός από σπουδαίος προπονητής, είναι και σπουδαίος άνθρωπος».