«Γράφουν ιστορία» Χίτον και Τρίπιερ

Την δική τους ξεχωριστή στιγμή θα έχουν στο φιλικό του “Σταντ ντε Φρανς” οι Τομ Χίτον και Κίραν Τρίπιερ που ο καθένας -για ξεχωριστούς λόγους- γράφει ιστορία με το εθνόσημο.



«Γράφουν ιστορία» Χίτον και Τρίπιερ

Η απόφαση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να ξεκουράσει τον Τζο Χαρτ, ή καλύτερα -να δώσει χρόνο συμμετοχής και στους άλλους τερματοφύλακες, βάζοντας τον κίπερ της Μπέρνλι στο πρώτο μέρος και τον Τζακ Μπάτλαντ στο δεύτερο (σ.σ όπως ανακοίνωσε πριν το ματς), σηματοδοτεί μια ιστορική στιγμή για τον Χίτον.

Ο Άγγλος διεθνής θα παίξει το πρώτο του παιχνίδι στα “τρία λιοντάρια” ως βασικός, και έτσι θα γίνει ο πρώτος παίκτης του συλλόγου του που θα το πράξει μετά τις 5/6/1974, όταν η Αγγλία είχε έρθει ισόπαλη 2-2 με την Γιουγκοσλαβία στο Βελιγράδι, με τον αρχηγό της Μπέρνλι, Μάρτιν Ντόμπσον (σ.σ αργότερα πήγε στην Έβερτον), να ξεκινάει στην ενδεκάδα. Μάλιστα, ήταν και ο πρώτος ενδεκαδάτος τερματοφύλακας των "κλάρετς" μετά από 59 χρόνια και τον Κόλιν ΜακΝτόναλντ, ο οποίος είχε συμμετάσχει στην αποστολή της Αγγλίαςστο Μουντιάλ του 1958, ανακοινώνοντας την απόσυρσή του έναν χρόνο μετά εξαιτίας τραυματισμού.

Από την άλλη, ο Τρίπιερ γίνεται ο 1222ος παίκτης που φοράει τη φανέλα της αγγλικής ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί φυσικά πως οι δυο τους συνυπήρχαν στην Μπέρνλι μέχρι και πριν υποβιβαστεί ο σύλλογος -για να ξανά ανέβει-, με τον τελευταίο να παίρνει μεταγραφή στην Τότεναμ, όπου βρίσκεται ακόμη και σήμερα.