Το «αντίο» του Γουίτιγχαμ στην Κάρντιφ μετά από 10,5 χρόνια!

Παρελθόν αποτελεί από την Κάρντιφ ύστερα από μία και πλέον δεκαετία ο 32χρονος μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστής της, Πίτερ Γουίτιγχαμ, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Λιγκ 1, και ειδικότερα, την Μπλάκμπερν.  



Το «αντίο» του Γουίτιγχαμ στην Κάρντιφ μετά από 10,5 χρόνια!
Ο Άγγλος μέσος ήταν Ουαλός... πολίτης από τον Ιανουάριο του 2007, όταν και είχε πάρει μεταγραφή από την Άστον Βίλα, καταγράφοντας συνολικά 457 συμμετοχές με τους πρωτευουσιάνους σε όλες τις εγχώριες (αγγλικές) διοργανώσεις, οι οποίες συνοδεύτηκαν από 96 τέρματα και 93 ασίστ.
 
Οι πιο «λαμπρές» στιγμές που βίωσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα με τη φανέλα της «Σίτι» ήταν οι συμμετοχές του στους δύο τελικούς, του Κυπέλλου Αγγλίας το 2008 και του Λιγκ Καπ του 2012, δίχως ωστόσο, η ομάδα του να καταφέρει να πανηγυρίσει την κατάκτηση των τροπαίων απέναντι σε Πόρτσμουθ και Λίβερπουλ αντίστοιχα, ενώ κορυφαία στιγμή μπορεί να γραφτεί πως ήταν η ανάδειξή του ως πρωταθλητή στην Τσάμπιονσιπ τη σεζόν 2012-2013.
 
Στη μοναδική του χρονιά με την Κάρντιφ στη μεγάλη κατηγορία, ο Γουίτιγχαμ δεν κατόρθωσε να... μακροημερεύσει εκεί, καθώς η ομάδα του υποβιβάστηκε ως ουραγός επιστρέφοντας άμεσα το 2014 στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική βαθμίδα, όπου αγωνιζόταν μέχρι και φέτος.
 
Την τρέχουσα σεζόν τερμάτισε με τους «bluebirds» στη 12η θέση κάνοντας μια «γεμάτη» χρονιά με 37 συμμετοχές, 7 γκολ και 7 ασίστ.
 
Μετά την επισημοποίηση της αποχώρησής του για λογαριασμό των «ρόβερς», ο Γουίτιγχαμ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια (μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Κάρντιφ) όσους συνεργάστηκαν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια στο σύλλογο, και φυσικά, να αναδείξει τον ιδιαίτερο δεσμό που ανέπτυξε και θα εξακολουθεί να διατηρεί με τους φίλους της Σίτι, για τους οποίους τόνισε:
 
«Η σχέση μου με τους οπαδούς της Κάρντιφ Σίτι είναι κάτι που λάτρευα πάντοτε. Όταν τους άκουγα να τραγουδούν εκείνο το συγκεκριμένο τραγούδι, με έκαναν να θέλω κάθε στιγμή κι ακόμη πιο έντονα να φοράω τη φανέλα με το νούμερο 7. Τους ευχαριστώ για τη στήριξη. Τα αποτελέσματα της Σίτι θα είναι το πρώτο πράγμα που θα ελέγχω κάθε Σάββατο απόγευμα»!