Σίμσον: «Νωρίς να μιλάμε από τώρα για ‘χρυσή γενιά'...»

Τους… τόνους προσπάθησε να «ρίξει» ο Πολ Σίμσον, προπονητής της εθνικής Αγγλίας κάτω των 20, μετά την κατάκτηση του αντίστοιχου Παγκοσμίου Κυπέλλου από τα «τρία λιοντάρια», τονίζοντας πως προέχει να απολαύσουν οι παίκτες την τωρινή τους επιτυχία και να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά, ώστε να κάνουν το βήμα παραπάνω στο αγγλικό και όχι μόνο ποδόσφαιρο…  



Σίμσον: «Νωρίς να μιλάμε από τώρα για ‘χρυσή γενιά'...»
Μετά από 51 χρόνια και την τότε κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την εθνική Αγγλίας, τα «τρία λιοντάρια» βρέθηκαν ξανά στην κορυφή σε επίπεδο εθνικών ομάδων σε οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία, έστω και στην κατηγορία κάτω των 20, χωρίς πάντως να αποτελεί αυτό, κατά τον Πολ Σίμσον, αφορμή για… ύμνους και υπερβολές:
 
«Δεν χρειαζόμαστε άλλα τραγούδια να μιλάνε για 50 χρόνια πόνου. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Ας απολαύσουμε όλα όσα έχουμε πετύχει, είναι ένα θαυμάσιο επίτευγμα για τα παιδιά. Είμαστε πρωταθλητές κόσμου στο επίπεδο κάτω των 20, που δεν είναι κάτι εύκολο.
 
Ας δούμε το τι θα έρθει μετά και ας ελπίσουμε πως θα συνεχίσουμε να προοδεύουμε. Ελπίζουμε πως μπορούμε να τους οδηγήσουμε στα επόμενα επίπεδα για να προχωρήσουν και να γίνουν επιτυχημένοι παίκτες.
 
Αυτή πρόκειται να είναι μια απίστευτη εμπειρία για εκείνους, ώστε να προχωρήσουν βήμα-βήμα (σ.σ. εννοώντας την κατάκτηση του φετινού τροπαίου). Θα το θυμούνται για το υπόλοιποι της ζωής τους και ελπίζουμε πως και όλη η χώρα ποδοσφαιρικά θα απολαύσει μακροπρόθεσμα τα κατορθώματα τους», ήταν τα λόγια του Σίμσον στο «BBC Radio.