Όταν ο Ζιντάν «πλήγωνε» την Αγγλία στις καθυστερήσεις… (vid)

Μπορεί Αγγλία και Γαλλία να «μάχονται» απόψε σε φιλική αναμέτρηση στο Παρίσι, ωστόσο λίγοι ενδέχεται να ξεχάσουν το μεταξύ τους ματς σαν σήμερα (13/6), δεκατρία χρόνια πριν, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004, και τη νίκη που «έκλεβαν» στο τέλος οι «τρικολόρ», με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζινεντίν Ζιντάν!



Όταν ο Ζιντάν «πλήγωνε» την Αγγλία στις καθυστερήσεις… (vid)

H κληρωτίδα ήθελε τις δυο ομάδες μαζί στον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης, τον οποίο συμπλήρωναν Κροατία και Ελβετία.

Aμφότερες έδιναν το παρών στα γήπεδα της Πορτογαλίας με υψηλές βλέψεις, και ιδίως οι Γάλλοι, που ήθελαν αφενός να προστατεύσουν τον τίτλο που «κουβαλούσαν» από την διοργάνωση του 2000 και αφετέρου να… ρεφάρουν απ’ τις κακές εμφανίσεις στο προηγούμενο Μουντιάλ.

Φυσικά οι δυο τους είχαν τον πρώτο λόγο της πρόκρισης απ’ το συγκεκριμένο γκρουπ, και ο νικητής στο πρώτο χρονικά ματς θα έπαιρνε ένα μεγάλο αβαντάζ για την πρωτιά! Οι Άγγλοι προηγήθηκαν χάρη στην κεφαλιά του Φρανκ Λάμπαρντ στο 38ο λεπτό, ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Ντέιβιντ Μπέκαμ, διατηρώντας το προβάδισμα – με σχετική ευκολία μάλιστα – μέχρι τα τελευταία λεπτά,  ενώ έχασαν την ευκαιρία να τελειώσουν το ματς, όταν ο Μπαρτέζ απέκρουσε το πέναλτι του Μπέκαμ! Από την στιγμή που οι Γάλλοι ήταν ακόμα μέσα στο παιχνίδι, δεν άργησε λοιπόν να... «χτυπήσει» ο Ζινεντίν Ζιντάν!

Το εκπληκτικό φάουλ του νυν τεχνικού της Ρεάλ Μαδρίτης στο 91ο λεπτό έφερε την ισορροπία στο παιχνίδι, για να έρθει στο 93’ η ανατροπή του Ανρί από τον Τζέιμς και το 2-1 από τον «Ζιζού» από την «άσπρη βούλα»!

Εντέλει τόσο η Γαλλία όσο και η Αγγλία προκρίθηκαν, με εφτά και έξι βαθμούς αντίστοιχα, από τον όμιλο, χωρίς να πετύχουν πάντως το κάτι παραπάνω, με την πορεία τους να ανακόπτεται στα προημιτελικά, των μεν από την εθνική Ελλάδος, και των δε, από την Πορτογαλία σε μια ακόμα διαδικασία των πέναλτι…