Μέσι, Μαραντόνα και… Σολάνκε!

Διπλό λόγο να αισθάνεται χαρούμενος από την επιτυχία της εθνικής Αγγλίας U20 έχει ο Ντομινίκ Σολάνκε! Αφενός γιατί η ομάδα του κατέκτησε το Μουντιάλ και αφετέρου επειδή ο ίδιος αναδείχθηκε κορυφαίος του τουρνουά, μπαίνοντας στη λίστα με άλλα μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως τους Λίο Μέσι και Ντιέγκο Μαραντόνα!  



Μέσι, Μαραντόνα και… Σολάνκε!

Οι φίλοι της Λίβερπουλ πήραν την πρώτη, «γεμάτη» γεύση από το… τι εστί Ντομινίκ Σολάνκε! Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός των «κόκκινων» σημείωσε 4 κρίσιμα γκολ, συμπεριλαμβανομένων των δύο στην επική ανατροπή επί της Ιταλίας στα ημιτελικά, και συνέλαβε τα μέγιστα στο έπος των «μικρών λιονταριών», κατακτώντας- δίκαια- τον τίτλο του MVP του τουρνουά.

Το… τιμητικό της όλης υπόθεσης, εκτός φυσικά της αναγνωρισιμότητας που έλαβαν οι επιδόσεις του, είναι ότι ο ίδιος μπήκε «σφήνα» σε μια λίστα που δεσπόζουν σπουδαία ονόματα του ποδοσφαίρου!

Το 2005, για παράδειγμα, το βραβείο του κορυφαίου στην κατηγορία των U20 είχε λάβει ο Λιονέλ Μέσι, δύο χρόνια μετά ο Κουν Αγουέρο και το 2013, ο Πολ Πογκμπά!

Αν πάμε ακόμα πιο μακριά, το 1979, ο τίτλος είχε πάει στον πιτσιρικά τότε Ντιέγκο Μαραντόνα, ενώ το 1987 στον Ρόμπερτ Προσινέτσκι!

Πάμε, λοιπόν, να δούμε ολοκληρωμένη τη λίστα όσων πήραν το βραβείο του κορυφαίου στα Παγκόσμια Κύπελλα των U20: