Λάμπουν τα... νιάτα της Αγγλίας!

Προσδοκίες δίχως... ταβάνι δημιουργούν τα μικρά κλιμάκια της εθνικής ομάδας της Αγγλίας με τις πορείες που πραγματοποίησαν το τελευταίο διάστημα σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις! Έρχεται και το Euro u-21 στην Πολωνία, όπου θα δοκιμαστεί η ομάδα του Έιντι Μπόθροϊντ...  



Λάμπουν τα... νιάτα της Αγγλίας!

Στα μέσα του περασμένου Μαΐου (19/5), η εθνική ομάδα κ-17, βίωσε μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές απογοητεύσεις.

Έφτασε μέχρι τον τελικό και θα έχει... κάβα τις εμπειρίες για το μέλλον, ώστε να μάθει να διαχειρίζεται διαφορετικά τις κρίσιμες στιγμές, με όνειρο την διεκδίκηση και κατάκτηση τροπαίων σε μεγάλες διοργανώσεις, στα επόμενα κλιμάκια...

Στην τελευταία ημέρα του Euro u-17 στην Κροατία, η Αγγλία ηττήθηκε από τους Ισπανούς στη διαδικασία των πέναλτι (2-2 κ.α.), χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα που φτάνει στα τρία τρόπαια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του συγκεκριμένου ηλικιακού επιπέδου!

Ο Νάτσο Ντίας ήταν εκείνος που ισοφάρισε στο τελικό 2-2 λίγα λεπτά πριν από τη λήξη του τελικού, για να πάρουν το τρόπαιο οι «φούριας ρόχας» με το 4-1 στις εκτελέσεις από την άσπρη βούλα.

Τα «τρία λιοντάρια» πήγαν από το καλό στο καλύτερο, αφού ακολούθησαν δύο μεγάλες επιτυχίες!

Μάλιστα, σημειώθηκαν σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 24 ωρών!

Το Σάββατο, 10 Μαΐου, η ομάδα κ-18 κατέκτησε για δεύτερη διαδοχική χρονιά το τουρνουά της Τουλόν, επικρατώντας της Ακτής Ελεφαντοστού στον μεγάλο τελικό με το 5-3 στα πέναλτι.

Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 1-1 και γι' αυτό χρειάστηκε η εξτρά διαδικασία για να προκύψει ο θριαμβευτής του θεσμού. Καλύτερος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο Ντέιβιντ Μπρουκς, ενώ, αξίζει να σημειωθεί πως προπονητής του τμήματος κ-18 που συμμετείχε στην περσινή διοργάνωση της Τουλόν, ήταν ο νυν ομοσπονδιακός κόουτς του τμήματος ανδρών, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ!

Πλέον, ήρθε και το πρώτο τρόπαιο σε οποιοδήποτε ηλικιακό τμήμα από το 1966, με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κ-20, στη Νότια Κορέα.

Το σύνολο του Πολ Σίμπσον έλαμψε και έφτασε στον μεγάλο θρίαμβο, με έξι νίκες και μια ισοπαλία στα εφτά ματς του Μουντιάλ!

Πλέον, ακολουθεί το Euro u-21 που θα διεξαχθεί στην Πολωνία...