Σολάνκε, ο κορυφαίος του Μουντιάλ κ-20

Μπορεί να μην ήταν εκείνος ο σκόρερ του μεγάλου τελικού, αλλά η συμβολή του Ντόμινικ Σολάνκε στην πορεία της Αγγλίας μέχρι και την κατάκτηση του Μουντιάλ κ-20 στη Νότια Κορέα, του έδωσε το βραβείο του πολυτιμότερου της διοργάνωσης. Στον Φρέντι Γούντμαν το «Golden Glove».  



Σολάνκε, ο κορυφαίος του Μουντιάλ κ-20

Ο 19χρονος επιθετικός που πλέον ανήκει στη Λίβερπουλ αφού μετακόμισε από το Λονδίνο και την Τσέλσι στο Μέρσεϊσαϊντ, ήταν καταλυτικό παράγοντας για να φτάσουν τα νεαρά λιοντάρια στην τεράστια επιτυχία και τον πρώτο τίτλο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας, σε οποιοδήποτε ηλικιακό τμήμα από το 1966.

Σκόραρε στην πρεμιέρα κόντρα στην Αργεντινή, στη νίκη με σκορ 3-0, βρήκε ξανά δίχτυα στον προημιτελικό με το Μεξικό, ενώ πέτυχε άλλα δύο γκολ στα ημιτελικά για την ανατροπή στο ματς με την Ιταλία.

Έτσι, παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου του φετινού Μουντιάλ κ-20 που διεξήχθη στη Νότιο Κορέα, συνδυάζοντας την ομαδική επιτυχία με μεγάλη ατομική διάκριση.

Σε τέτοιο επίπεδο, το συγκεκριμένο βραβείο είχαν κατακτήσει στο παρελθόν παίκτες όπως οι Ντιέγκο Μαραντόνα, Λιονέλ Μέσι, Λουίς Φίγκο, Σέρχιο Αγουέρο και Πολ Πογκμπά!

Όσον αφορά το... Χρυσό Γάντι του θεσμού, αυτό κατέληξε στον γκολκίπερ της Αγγλίας, Φρέντι Γούντμαν, που μάλιστα στον μεγάλο τελικό απέκρουσε πέναλτι του Πεναράντα στο 74ο λεπτό!

Στα εφτά ματς των «τριών λιονταριών», ο διεθνής τερματοφύλακας που ανήκει στη Νιούκαστλ, κράτησε ανέπαφη την εστία του τέσσερις φορές.