Τσάμπερλεϊν: «Ήξερα μπροστά σε ποιους πανηγύριζα... »

Ναι μεν οι Άγγλοι οπαδοί ήταν μακριά από την εστία του Γκόρντον, ωστόσο, κάθε άλλο παρά τυχαίος ήταν ο πανηγυρισμός του Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν στο πρώτο γκολ των «τριών λιονταριών», στο ισόπαλο (2-2) ματς του Σαββάτου. «Θίγεται θέμα ιστορίας και περηφάνιας για την πατρίδα» ανέφερε ο άσος της Άρσεναλ.  



Τσάμπερλεϊν: «Ήξερα μπροστά σε ποιους πανηγύριζα... »

«Ήταν η ένταση και τα συναισθήματα της στιγμής σε ένα τέτοιο παιχνίδι... Σου αφυπνίζει το αίσθημα της περηφάνιας για την πατρίδας. Ήξερα όταν έτρεχα για να πανηγυρίσω ότι εκεί είχε οπαδούς της Σκωτίας. Οι δικοί μας οπαδοί ήταν πολύ μακριά. Ήταν υπέροχη η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και από τους δικούς μας οπαδούς αλλά και από αυτούς της Σκωτίας...

Όταν τους ακούσαμε να γιουχάρουν τον εθνικό μας ύμνο τότε πεισμώσαμε. Είναι από τα παιχνίδια στα οποία εύχεσαι να συμμετέχεις, λόγω της εκπληκτικής ποδοσφαιρικής ατμόσφαιρας που δημιουργείται στο γήπεδο. Είναι θέμα ιστορίας και περηφάνιας... Βγαίνεις στο γήπεδο και αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή πόσο μεγάλη σημασία έχει αυτό το παιχνίδι Αγγλίας – Σκωτίας για τον κόσμο. Σημαίνει πολλά και για εμάς τους ποδοσφαιριστές» ανέφερε ο Τσάμπερλεϊν που πανηγύριζε μαζί με τους υπόλοιπους Άγγλους μπροστά στους αντίπαλους οπαδούς.