Τριπλάσιο κόστος από τη Βενεζουέλα η Αγγλία U20!

Λίγες ώρες έμειναν πριν τον πρώτο τελικό σε Μουντιάλ της εθνικής Αγγλίας U20 και το england365.gr σας παρουσιάζει τη… χαώδη διαφορά που παρατηρείται στο κόστος του ρόστερ των «μικρών λιονταριών» με το αντίστοιχο της προσεχούς αντιπάλους τους, Βενεζουέλας!



Τριπλάσιο κόστος από τη Βενεζουέλα η Αγγλία U20!

Δύο εντελώς διαφορετικές ποδοσφαιρικές σχολές με ένα κοινό! Το… limit up στην χρηματιστηριακή αξία των δύο ρόστερ. Η Αγγλία U20 κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να προκριθεί σε τελικό Μουντιάλ, εκεί όπου την Κυριακή στις 13:00 θα αντιμετωπίσει τη Βενεζουέλα!

Η πορεία προς τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που διεξάγεται στη Ν. Κορέα ήταν λογικό να φέρει και την άνοδο κόστους για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Με τέτοια πορεία άλλωστε είναι λογικό να δούμε τους δείκτες να ανεβαίνουν… Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, όμως, η οικονομική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων παραμένει υψηλή!

Για την ακρίβεια μιλάμε για δύο ασύγκριτα οικονομικά μεγέθη, αφού βάσει των στοιχείων που προσφέρει το «Transfermarkt», η Αγγλία U20 κοστίζει περίπου τα… τριπλάσια από τη Βενεζουέλα!

Συγκεκριμένα το κόστος του υπάρχοντος ρόστερ των «μικρών λιονταριών» ανέρχεται στα 23.55εκατ. ευρώ, ενώ της Βενεζουέλας στα 8.45εκατ. ευρώ!

Μεμονωμένα αν το δεις κανείς, οι ακριβότεροι ποδοσφαιριστές των Άγγλων είναι ο αρχηγός Λιούις Κουκ (Μπόρνμουθ) και ο μεσοεπιθετικός της Έβερτον, Αντεμόλα Λούκμαν με χρηματιστηριακή αξία στα 5εκατ. ευρώ, ενώ ακολουθούν οι παίκτες της Λίβερπουλ, Σολάνκε και Ότζο με 2εκατ. ευρώ!

Όσον αφορά τη Βενεζουέλα, ο… star της ομάδας που – πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις- κοστίζει περισσότερο είναι ο επιθετικός της Μάλαγα, Πεναράντα με 3εκατ. ευρώ! Δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ο εξτρέμ Σοτέλδο της Ουατσιπάτο με 1εκατ. ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι κοστίζουν… λιγότερο από εκατομμύριο!