Σκωτία-Αγγλία (preview)

Να συνεχίσει το αήττητο σερί των πέντε πρώτων αγωνιστικών (σ.σ. 4 νίκες – 1 ισοπαλία) θα επιδιώξει το απόγευμα του Σαββάτου (10/6 - 19:00 ώρα Ελλάδος) η Εθνικής ομάδα της Αγγλίας, η οποία θα αντιμετωπίσει στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης τη γηπεδούχο Σκωτία, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.



Σκωτία-Αγγλία (preview)

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, πέρα από το στόχο της νίκης που θα την διατηρήσει με διαφορά τουλάχιστον τεσσάρων βαθμών στην πρώτη θέση του έκτου ομίλου, θα προσπαθήσει να κρατήσει για μια ακόμη φορά ανέπαφη την εστία της καθώς είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως οι Άγγλοι δεν έχουν δεχτεί ούτε ένα τέρμα στη διαδρομή του για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Το συγκρότημα του Γκόρντον Στράχαν βρίσκεται στην τέταρτη θέση του γκρουπ έχοντας συλλέξει επτά βαθμούς ενώ είχε ηττηθεί με το εμφατικό 3-0 στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου που διεξήχθη στο «Γουέμπλεϊ» τον περασμένο Νοέμβριο. Ο 60χρονος τεχνικός  ωστόσο δηλώνει αισιόδοξος για την έκβαση της σημερινής «μάχης» παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Στίβεν Φλέτσερ και Άλαν ΜακΓκρέγκορ, ο οποίος θα απουσιάσει λόγω προβλήματος τραυματισμού στον αντίχειρα.

Οι Άγγλοι θα παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο με επικεφαλής τον Χάρι Κέιν, ο οποίος όπως έχει ανακοινωθεί θα φορέσει το περιβραχιόνιο της ομάδας ενώ ο Σάουθγκεϊτ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα όσον αφορά τα πλάνα που καταστρώνει για τη σημερινή «απόδραση».

Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση επικράτησης των Άγγλων στην 114η συνάντηση ανάμεσα στις δύο ομάδες, θα είναι η πρώτη φορά που θα έχουν καταφέρει να σημειώσουν τέσσερις διαδοχικές εκτός έδρας νίκες απέναντι στους Σκωτσέζους από την περίοδο 1939-54, διάστημα κατά το οποίο τα «τρία λιοντάρια» το είχαν καταφέρει πέντε συνεχόμενες φορές, ενώ οι γηπεδούχοι μετρούν επτά ήττες στις οκτώ τελευταίες του συναντήσεις με τους σημερινούς τους αντιπάλους.