Πανάξια στον τελικό του Μουντιάλ η Αγγλία U20!

Με μία λέξη: τρομερή! Η εθνική ομάδα της Αγγλίας U20 δεν πτοήθηκε μετά το γρήγορο γκολ των Ιταλών και, πραγματοποιώντας καταπληκτική εμφάνιση, έφτασε στην ανατροπή (3-1) και πανηγύρισε τη συμμετοχή της- για πρώτη φορά- στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στη Ν. Κορέα!  



Πανάξια στον τελικό του Μουντιάλ η Αγγλία U20!

Τα τρομερά παιδιά του Σίμπσον έδειξαν χαρακτήρα και κατάφεραν, έπειτα από μεγάλη προσπάθεια, να φέρουν… τούμπα το ματς και να εξασφαλίσουν με το «σπαθί» τους την πρόκριση στον μεγάλο τελικό! Εκεί θα βρουν τη Βενεζουέλα (11/6, 13:00), η οποία ξεπέρασε νωρίτερα το εμπόδιο της Ουρουγουάης στα πέναλτι!

Το ματς, με εξαίρεση το γρήγορο γκολ της Ιταλίας στο 3’ από τον Ορσολίνι, ήταν επιθετικός μονόλογος των Άγγλων, που τελικά πήραν αυτό που – βάσει εικόνας- άξιζαν! Ο Σολάνκε, ο οποίος απώλεσε ορισμένες καλές στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο, έφερε το ματς στα ίσα στο 66’, για να έρθει λίγο αργότερα ο Λούκμαν (77’) να ολοκληρώσει την ανατροπή! Η υπόθεση πρόκριση «καθάρισε» στο 88’ όταν ο Σολάνκε με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα εκμηδένισε τις ελπίδες της Ιταλίας, γράφοντας το τελικό 3-1!

Το ματς:

Όλα ξεκίνησαν… στραβά για τους Άγγλους, οι οποίοι πάνω που άρχισαν να δίνουν ρυθμό στην αναμέτρηση, δέχτηκαν το γκολ μόλις στο 3’ από τον Ορσολίνι. Παρά το αρχικό σοκ που υπέστησαν, τα «μικρά λιοντάρια» πείσμωσαν και στη συνέχεια κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Λούκμαν ήταν εξαιρετικά δραστήριος, όπως και ο Σολάνκε, ο οποίος έχασε δύο πολλές καλές ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσα. Οι Ιταλοί από τη μεριά τους, βλέποντας την ορμή των αντιπάλων, οπισθοχώρησαν μαζικά και από καθαρή τύχη δεν ισοφαρίστηκαν από το πρώτο μέρος.

Εξαιρετική και στο δεύτερο ημίχρονο η Αγγλία, η οποία συνέχιζε να ασκεί… αφόρητο πρέσινγκ στην «σκουάντρα ατζούρα» και να αναζητά το γρήγορο γκολ που θα αποκαθιστούσε την… τάξη! Οι παίκτες του Σίμπσον απειλούσαν με κάθε δυνατό τρόπο και επιβραβεύθηκαν για την επιμονή τους στο 66’, όταν ο Σολάνκε εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του αντίπαλου πορτιέρο σε σέντρα του Λούκμαν και έγραψε το 1-1!

Το άγχος αποβλήθηκε μεμιάς και έδωσε περισσότερο αέρα στα τρομερά παιδιά του Σίμπσον, που συνέχισαν να πιέζουν- αυτή τη φορά για την ολική ανατροπή! Οι Ιταλοί έμοιαζαν ανήμποροι να διαχειριστούν την κατάσταση και εν τέλει τιμωρήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά από τον Λούκμαν, ο οποίος στο 77’ έφερε τα πάνω κάτω και έδωσε το προβάδισμα στην Αγγλία. Η χαριστική βολή στη «σκουάντρα ατζούρα» ήρθε ξανά από τον Σολάνκε στο 88’!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιταλία U20: Ζακάνιο, Σκαλέρα (87’ Μπιφούλκο), Ντιμάρκο, Ρομάνια, Κοπολάρο, Ορσολίνι, Μαντραγκόρα, Φαβίγια, Πεσίνα, Βιτάλε (78’ Βίτο), Πανίκο (69’ Γκιλιόνε)

Αγγλία U20: Γούντμαν, Κένι, Κουκ, Τομόρι, Κλαρκ- Σάλτερ, Μάιτλαντ- Νάιλς, Σολάνκε, Λούκμαν (90+3' Eνγκογιό), Γουόκερ-Πίτερς, Κάλβερτ- Λιούιν, Ντόουελ (54’ Ότζο)