Mακελελέ: «Δεν έχει φτάσει ακόμα ο Καντέ στο επίπεδο μου»

Για τον Ενγκολό Καντέ και την αγωνιστική του «εκτόξευση» τα τελευταία δυο χρόνια μίλησε ο πρώην άσος της Τσέλσι, Κλοντ Μακελελέ, τονίζοντας πάντως πως ο 25χρονος μέσος έχει ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης ώστε να φτάσει τα δικά του αγωνιστικά επίπεδα!



Mακελελέ: «Δεν έχει φτάσει ακόμα ο Καντέ στο επίπεδο μου»

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συγκρίνουν ποδοσφαιρικά τον Ενγκολό Καντέ με τον Κλοντ Μακελελέ, καθώς αμφότεροι αγωνίστηκαν στην ίδια θέση (αμυντικό χαφ), είναι Γάλλοι, ενώ και έχουν παίξει και οι δυο με την φανέλα της Τσέλσι!

Τι έχει να πει εν προκειμένω για τον παίκτη των πρωταθλητών Αγγλίας ο Κλοντ Μακελελέ; «Αυτή τη στιγμή, o Kαντέ είναι ξεχωριστός παίκτης και ένας από τους καλύτερους μέσους.

«Το πρόβλημα είναι πως εγώ έπαιξα 25 χρόνια ποδόσφαιρο σε τέτοιο επίπεδο και οι συγκρίσεις γίνονται με κάπως λάθος τρόπο. Την φετινή σεζόν δεν έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάθε τέσσερις μέρες τώρα θα υπάρχει παιχνίδι», δήλωσε αρχικά ο πρώην σταρ των Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης για τον συμπατριώτη του, και συνέχισε:

«Με την εθνική ομάδα θα υπάρξουν επίσης παιχνίδια. Πολλά παιχνίδια. Χρειάζεται να βιώσει αυτή την εμπειρία. Όταν θα είναι σε αυτό το επίπεδο, δεν θα τρέχει για 90 λεπτά όλη την ώρα. Πρέπει να μάθει να υποτάσσεται στον ρυθμό του, αυτό είναι το ‘κλειδί’ για εκείνον. Ελπίζω πως θα γίνει καλύτερος παίκτης απ’ ότι εξελίχθηκα εγώ στην καριέρα μου».