Ένα καλό παρόν, δεν υπόσχεται για το μέλλον...

Η εθνική ομάδα κ-20 της Αγγλίας έχει ενθουσιάσει εν έτει 2017, με την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σταμάτησε τις κάκιστες επιδόσεις της χώρας στη διοργάνωση από το 1999. Πριν από 24 χρόνια, ήταν κάποιοι άλλοι Άγγλοι διεθνείς που γεμάτοι ελπίδα, βρήκαν σε... τοίχο.  



Ένα καλό παρόν, δεν υπόσχεται για το μέλλον...

Από τη Δευτέρα, το σύνολο του Πολ Σίμπσον βρίσκεται στη φάση των «4» του Μουντιάλ της Νοτίου Κορέας στο ηλικιακό τμήμα κ-20, μετά και τη νίκη με σκορ 1-0 επί του Μεξικό.

Ο Ντόμινικ Σολάνκε, που πλέον ανήκει στη Λίβερπουλ, έκρινε την αναμέτρηση για να βρεθούν τα «τρία λιοντάρια» στα ημιτελικά, ωστόσο, ανάλογη πορεία των νεαρών διεθνών της Αγγλίας στο παρελθόν, δεν είχε... προετοιμάσει καθόλου για το μέλλον. Γιατί ουδέποτε υπήρξε τέτοιο για την ομάδα του 1993 που συμμετείχε στο FIFA World Youth Championship.

Τον Μάρτιο του 1993, η εθνική ομάδα της Αγγλίας σε επίπεδο κ-20, ταξίδεψε στην Αυστραλία για να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τερματίζοντας στην 3η θέση. Στους ομίλους, σημείωσε μια ισοπαλία (1-1) με τη Νότια Κορέα, επικράτησε 1-0 των ΗΠΑ και με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε της Τουρκίας για να περάσει στα προημιτελικά.

Εκεί, το εμπόδιο του Μεξικό χρειάστηκε παράταση και πέναλτι για να ξεπεραστεί, με το 0-0 των 120 λεπτών αγώνα να διαμορφώνεται στο 4-3 στη «ρωσική ρουλέτα» και να συνεχίσουν τα «τρία λιοντάρια» στη διοργάνωση.

Στα ημιτελικά, ήρθε ήττα με σκορ 2-1 από τη Γκάνα και κάπως έτσι τελείωσε το όνειρο, με την κατάληψη της 3ης θέσης στο τουρνουά.

Εκείνη η ομάδα, λοιπόν, είχε πολλούς νεαρούς και γεμάτους υποσχέσεις για το μέλλον, ποδοσφαιριστές.

Από τα ονόματα που ξεχώρισαν στην πορεία, ήταν του Νικ Μπάρμπι (που πέρασε από Τότεναμ, Μίντλεσμπρο, Έβερτον, Λίβερπουλ, Λιντς και Χαλ), ενώ βρισκόταν σ' εκείνο το σύνολο και ο εκ των μελών της Τάξης του '92 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νίκι Μπατ!

Το... μεγαλύτερο αστέρι της εθνικής ομάδας κ-20 της Αγγλίας, το 1993, ήταν ο μέσος της Μίντλεσμπρο, Τζέιμι Πόλοκ, ο οποίος όμως στην πορεία δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Όσο για τους τερματοφύλακες, ο Σάιμον Σέπαρντ, είχε μονάχα 23 συμμετοχές με τη Γουότφορντ στο πρωτάθλημα...

Η εθνική Αγγλίας κ-20, το 1993:

Τερματοφύλακες: Σάιμον Σέπαρντ (Γουότφορντ), Ντέιβιντ Γουότσον (Μπάρνσλεϊ), Στιβ Γουότσον (Νιούκαστλ)

Αμυντικοί: Ντέιβιντ Άνσγουορθ (Έβερτον), Μάρβιν Χάριοτ (Λούτον), Ίαν Πιρς (Τσέλσι), Άντι Μάιερς (Τσέλσι), Άντονι Χιους (Κρου),

Μέσοι: Κρις Μπαρτ – Γουίλιαμς (Σέφιλντ Γουένσντεϊ), Ντάρεν Κάσκεϊ (Τότεναμ), Νικ Μπάρμπι (Τότεναμ), Τζέιμς Πόλοκ (Μίντλεσμπρο), Άντι Τζόνσον (Νόριτς), Νίκι Μπατ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ίαν Σέλεϊ (Άρσεναλ)

Επιθετικοί: Τζούλιαν Γιοακίμ (Λέστερ), Άλαν Τόμσον (Νιούκαστλ), Άντι Μάικ (Μάντσεστερ Σίτι)