Έγραψε ιστορία στο Κάρντιφ η «βασίλισσα» Ρεάλ!

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει δύο φορές, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε εμφατικά με σκορ 4-1 της Γιουβέντους στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κάρντιφ και έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά την κορυφαία διασυλλογικής διοργάνωση για δεύτερη σερί σεζόν (από το 1992 και μετά). Τις 12 «κούπες» έφτασε η «Βασίλισσα της Ευρώπης».



Έγραψε ιστορία στο Κάρντιφ η «βασίλισσα» Ρεάλ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, όταν στο 20ο λεπτό της συνάντησης ο Κριστιάνο Ρονάλντο νίκησε τον Μπουφόν και έγραψε το 1-0! Η αντίδραση της Γιουβέντους ήταν πάντως άμεση και επτά λεπτά αργότερα ο Μάριο Μάντζουκιτς έφερε το ματς στα ίσα με ένα φοβερό γκολ!

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν πίεσε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και στο 61’ ο Κασεμίρο δοκίμασε το πόδι του, η μπάλα κόντραρε, ξεγέλασε τον Μπουφόν και κατέληξε στο δίχτυα της «Γιούβε» για το 2-1. Η «βασίλισσα» δεν έμεινε εκεί και τρία μόλις λεπτά μετά ο Κριστιάνο εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μόντριτς και έκανε με πλασέ στην κίνηση το 3-1 με το δεύτερο αποψινό του τέρμα, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ασένσιο διαμόρφωσε το τελικό 4-1!Με δέκα ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι Ιταλοί λόγω της αποβολής του Κουαδράδο.

Έτσι η Ρεάλ Μαδρίτης διατήρησε τα σκήπτρα της στην Ευρώπη, έφτασε τις 12 συνολικά «κούπες» και έγινε πρώτη ομάδα που καταφέρνει να κατακτήσεις δύο συνεχόμενους τίτλους σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι (66’ Κουαδράδο), Άλεξ Σάντρο, Ντάνι Άλβες, Κεντίρα, Πιάνιτς (70’ Μαρκίζιο), Μάντζουκιτς, Ντιμπαλά (78’ Λεμινά), Ιγκουαίν

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος (89' Μοράτα), Μόντριτς, Ίσκο (82’ Μάρκο Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77’ Μπέιλ)