Γιαγκέλκα: «Αγώνες-κλειδιά τα προκριματικά του Γιουρόπα»

Κομβικούς για τη μετέπειτα πορεία της νέας σεζόν κρίνει τα παιχνίδια του τρίτου προκριματικού και -εφόσον περάσει η ομάδα του- αυτά των πλέι-οφς του Γιουρόπα Λιγκ ο αρχηγός της Έβερτον, Φιλ Γιαγκέλκα, όπως δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του κλαμπ.



Γιαγκέλκα: «Αγώνες-κλειδιά τα προκριματικά του Γιουρόπα»

Ο 34χρονος κεντρικός αμυντικός θεωρεί ότι άμα τα «ζαχαρωτά» καταφέρουν και μπουν στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο προπονητής του, Ρόναλντ Κούμαν, θα διαμορφώσει το υλικό της ομάδας με καλύτερες συνθήκες, καθώς ανέφερε:

«Οι αγώνες που θα δώσουμε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για να μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είναι καθοριστικοί. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε, ώστε να αρχίσει το... ταξίδι και ο ενθουσιασμός μας για τη νέα σεζόν. Θα υπάρχουν πολλές εβδομάδες, όπου θα δίνουμε πολλά παιχνίδια, όμως αν προκριθούμε, ο προπονητής θα οργανώσει το ρόστερ και θα αποφασίσει τι πρέπει να κάνει σε κάθε ματς», ενώ κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου που μόλις ολοκληρώθηκε και έφερε την Έβερτον στην 7η θέση και την επιστροφή της στα ευρωπαϊκά κύπελλα, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, προσέθεσε:

«Έπρεπε να επιστρέψουμε στο πρώτο μισό της βαθμολογίας και να δώσουμε μάχη για τις ευρωπαϊκές θέσεις και τελικά το πετύχαμε. Μπορούσαμε βεβαίως, και έπρεπε να προχωρήσουμε περισσότερο στις διοργανώσεις των κυπέλλων, αλλά δεν έμελλε να γίνει αυτό και είναι κάτι που θα θέσουμε ως στόχο τον επόμενο χρόνο. Με λίγες προσθήκες, πιστεύω ότι θα έχουμε μία καλή σεζόν».