Σάουθγκεϊτ: «Δεν ξεγράφεις παίκτες σαν τον Ρούνεϊ»

Σε νέες του δηλώσεις, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δικαιολόγησε την μη κλήση του Γουέιν Ρούνεϊ στα προσεχή παιχνίδια της εθνικής Αγγλίας, ενώ άφησε «ανοιχτή» - βάσει προϋποθέσεων-  την πόρτα των «Τριών λιονταριών» για τον Άγγλο επιθετικό στο μέλλον…



Σάουθγκεϊτ: «Δεν ξεγράφεις παίκτες σαν τον Ρούνεϊ»

«Υπήρξαμε πολύ ξεκάθαροι στο συγκεκριμένο θέμα. Καταλαβαίνω πάντα πως όταν δεν τον καλώ, γίνεται αυτομάτως θέμα.

Έχουμε πολλούς παίκτες που παίζουν πολύ καλά στις θέσεις όπου μπορεί να παίξει ο Γουέιν. Το είπα και την περασμένη φορά, τον Μάρτιο, πως δεν έχει πάρει φέτος πολλά παιχνίδια με τον σύλλογο του. Είχε λίγα παιχνίδια τώρα αλλά πρέπει να υπολογίζουμε παίκτες που έχουν σημαντικό αγωνιστικά ρόλο.

Ο Γουέιν πρέπει να πάρει κάποιες αποφάσεις το ερχόμενο καλοκαίρι. Έχω ακούσει τα σενάρια για Κίνα ή για το πρωτάθλημα του MLS. Παίκτες με την ποιότητα του Ρούνεϊ δεν ξεγράφονται εύκολα, θέλουμε τους καλύτερους παίκτες μας να παίζουν στο ανώτερο επίπεδο και να έχουν ενεργό ρόλο. Είμαι σίγουρος πως την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται ξανά στην εθνική ομάδα», ήταν τα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού για τον 31χρονο φορ, αναφορικά με την μη κλήση του παίκτη στα προσεχή ματς με Σκωτία (προκριματικά Μουντιάλ 2018) και Γαλλία (φιλικό).