Πλέι-οφς και τελικοί, ο... εχθρός της Ρέντινγκ!

Μετά και από τη χθεσινή (29/5) ήττα της στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» από τη Χάντερσφιλντ, η Ρέντινγκ επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά την πολύ αρνητική παράδοση που τη συνοδεύει ως σύλλογο, όταν η άνοδος στην αμέσως πιο πάνω κατηγορία κρίνεται μέσω της διαδικασίας των αγώνων κατάταξης. Το αποτέλεσμα... μηδέν εις το πηλίκον!



Πλέι-οφς και τελικοί, ο... εχθρός της Ρέντινγκ!

Ειδικότερα, το ματς με τους «τέριερς» αποτέλεσε τον τέταρτο χαμένο τελικό για τους «βασιλικούς» και τον έκτο συνολικά αποκλεισμό τους σε ισάριθμες (έξι) προσπάθειες προβιβασμού αγωνιζόμενοι στα πλέι-οφς.

Η αρχή της «γκίνιας» ξεκίνησε το 1995, όταν στον τελικό των πλέι-οφς απέναντι στην Μπόλτον για την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, η Ρέντινγκ ηττήθηκε με 4-3 στην παράταση (2-2 κανονική διάρκεια) από τους «γουόντερερς», συνεχίστηκε το 2001, όταν εκείνη τη φορά έχασε τον προβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας από τη Γουόλσολ (3-2 στην παράταση, 1-1 η κανονική διάρκεια), επαληθεύτηκε το 2011 από τη Σουόνσι για τη διεκδίκηση μιας θέσης στη μεγάλη κατηγορία του «Νησιού» (ήττα με 4-2) και ολοκληρώθηκε -μέχρι στιγμής- τη Δευτέρα (29/5/2017) στο ματς με τη Χάντερσφιλντ (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση, 4-3 ήττα στα πέναλτι) και πάλι για την αναρρίχηση στην κορυφαία επαγγελματική βαθμίδα της Αγγλίας.

Ανάμεσα στους 4 ανεπιτυχείς τελικούς, μεσολάβησαν οι αποκλεισμοί των «royals» στην ημιτελική φάση των αγώνων κατάταξης με στόχο την «προαγωγή» στην Πρέμιερ Λιγκ το 2003 και 2009 σε διπλούς αγώνες κόντρα σε Γουλβς και Μπέρνλι αντίστοιχα, με τις δύο αυτές ομάδες να επιτυγχάνουν εντέλει στους τελικούς την άνοδό τους, κάτι που σημαίνει ότι όλοι οι έως σήμερα αντίπαλοι της Ρέντινγκ στα πλέι-οφς κατάφεραν να προβιβαστούν!

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως η ήττα της Δευτέρας σηματοδότησε την ισοφάριση ενός αρνητικού ρεκόρ χαμένων τελικών εκ μέρους της Ρέντινγκ, το οποίο κρατούσε μέχρι πρότινος μόνο η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (4 ήττες: 1997, 2003, 2009 για Πρέμιερ και 2012 για Τσάμπιονσιπ).