Σταμ: «Για να ανεβείς, πρέπει να πάρεις πρωτάθλημα»!

Την άποψή του πως η ομάδα που θέλει να προβιβαστεί στην αμέσως επόμενη βαθμίδα, θα πρέπει να τερματίζει πρώτη στη βαθμολογία στο τέλος της σεζόν, εξέφρασε ο προπονητής της Ρέντινγκ, Γιαπ Σταμ, μετά τη λήξη του τελικού των πλέι-οφ ανόδου στο «Γουέμπλεϊ».



Σταμ: «Για να ανεβείς, πρέπει να πάρεις πρωτάθλημα»!

Επίσης, παρά την πικρία του, ο Ολλανδός τεχνικός τόνισε την υπερηφάνεια που νιώθει για τους ποδοσφαιριστές του, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τη νικήτρια της αναμέτρησης, Χάντερσφιλντ, η οποία πήρε χθες (29/5) το τελευταίο εισιτήριο για την Πρέμιερ Λιγκ.

«Αν θέλεις να ανεβείς, πρέπει να πάρεις το πρωτάθλημα. Αν δείτε τους παίκτες που έχουμε, πιστεύω ότι τα πήγαν πολύ καλά τερματίζοντας τρίτοι και φτάνοντας στον τελικό. Πρόκειται για μία λίγκα με πολύ δυνατές ομάδες και οι παίκτες μου τα πήγαν περίφημα και είμαι περήφανος για ό,τι έχουν καταφέρει κατά τη διάρκεια της σεζόν», δήλωσε αρχικά ο Σταμ και προσέθεσε:

«Πάντοτε είναι δύσκολο, όταν χάνεις, μα αυτά που πετύχαμε φέτος είναι σπουδαία, σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο μπαίνοντας στην πρώτη εξάδα και φτάνοντας ως τον τελικό. Το σημαντικό για εμένα ήταν ότι οι παίκτες μου ήξεραν τι χρειαζόταν να κάνουν, όπως ήξεραν ότι υπήρχε και η πιθανότητα να χάσουν. Αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο και δυστυχώς, η Χάντερσφιλντ νίκησε. Συγχαρητήρια, λοιπόν, στη Χάντερσφιλντ. Εύχομαι σε όλους στην ομάδα καλή τύχη για τη νέα χρονιά. Εμείς πρέπει από τώρα να προετοιμαστούμε για την επόμενη σεζόν μας».