«Έπαθα σοκ παίζοντας αριστερός μπακ-χαφ»!

Τη μεγάλη του έκπληξη να επιλεγεί από τον προπονητή του, Αρσέν Βενγκέρ, ως ο βασικός αριστερός μπακ-χαφ της Άρσεναλ στον τελικό με την Τσέλσι αποκάλυψε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ο δεξιός μέσος των Λονδρέζων, Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν.



«Έπαθα σοκ παίζοντας αριστερός μπακ-χαφ»!

«Έπαθα ένα μικρό σοκ, όταν κλήθηκα να αγωνιστώ εκεί! Προφανώς, πρόκειται για μία θέση, στην οποία δεν είχα ξαναπαίξει. Πριν από λίγες εβδομάδες είχα πει ότι σύντομα θα χρειαστεί να παίξω αριστερό μπακ, αλλά απλώς αστειευόμουν τότε! Οπότε, το να γίνει κάτι τέτοιο στον τελικό του Κυπέλλου, ήταν μια μικρή έκπληξη για εμένα», σχολίασε αρχικά ο 23χρονος Άγγλος ποδοσφαιριστής των «κανονιέρηδων» και συνέχισε:

«Έχω παίξει παλαιότερα αριστερός εξτρέμ και είναι κάτι, με το οποίο πιστεύω πως μπορώ να ανταπεξέλθω. Βεβαίως, είναι διαφορετικά τα καθήκοντα της θέσης αυτής, όμως στην τελική, είμαι χαρούμενος που έκανα σωστά τη δουλειά για χάρη της ομάδας μου».

Κλείνοντας, παρά τα πανηγύρια για την κατάκτηση του FA Cup με αντίπαλο την πρωταθλήτρια και συμπολίτισσα Τσέλσι, ο Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν δεν παρέλειψε να εκφράσει και την πικρία που του αφήνει η φετινή αγωνιστική περίοδος για τον λόγο, που όπως είπε:

«Είναι απογοητευτικό που δεν παίζουμε, όπως στον τελικό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Εμείς πιστεύουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να το κάνουμε και ξέρουμε ότι χρειάζεται να βελτιωθούμε. Εμφανίσεις σαν κι αυτές του Σαββάτου (27/5) με την Τσέλσιή εκείνες του ημιτελικού Κυπέλλου και έπειτα δείχνουν τι είμαστε ικανοί να καταφέρουμε».