Στην Πρέμιερ Λιγκ η Χάντερσφιλντ!

Σε έναν τελικό… θρίλερ που κρίθηκε στα πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση), η Χάντερσφιλντ αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη και τυχερή και με σκορ 4-3 επικράτησε της Ρέντιγκ και επέστρεψε στα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από 45 ολόκληρα χρόνια!



Στην Πρέμιερ Λιγκ η Χάντερσφιλντ!

Ιστορικές στιγμές για την ομάδα του Ντέιβιντ Βάγκνερ, η οποία θα ακολουθήσει τις Νιούκαστλ και Μπράιτον στην Πρέμιερ Λιγκ και θα δει τα ταμεία της να γεμίζουν, έχοντας πλέον την ευκαιρία να αλλάξει επίπεδο ως οργανισμός.

Αυτή θα είναι η πρώτη παρουσία της Χάντερσφιλντ σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, καθώς η τελευταία της συμμετοχή στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου καταγράφηκε το μακρινό 1972!

Το ματς:

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν αρχικά με τον Χέφελε, προτού ο Ίζι Μπράουν καταφέρει να χάσει το… άχαστο με την συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα. Οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες δεν ήταν πολλές και το 0-0 οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τη Ρέντινγκ να έχει την κατοχή και να πιέζει, αλλά να μην μπορεί ούτε αυτή να βρει το γκολ. Όσο περνούσε  ώρα η ένταση στο «Γουέμπλεϊ» αυξανόταν και στο 62’ η Χάντερσφιλντ «φώναξε» για πέναλτι, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οι Ντέιβιντ Βάγκνερ και Γιάαπ Σταμ προσπαθούσαν με τις κινήσεις τους από τον πάγκο να διαφοροποιήσουν τα δεδομένα της αναμέτρησης, όμως το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και οδήγησε τις δύο ομάδες στην παράταση.

Ούτε όμως στο έξτρα ημίωρο άλλαξε κάτι (ο Γουέλς της Χάντερσφιλντ είχε την καλύτερη στιγμή στο 116’) και οι δύο ομάδες έλυσαν τελικά τις διαφορές τους στα πέναλτι. Εκεί η Χαντερσφιλντ αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη και με σκορ 4-3 κατάκτησε μια ιστορική νίκη και επέστρεψε μετά από 45 ολόκληρα χρόνια χρόνια στα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου.