Σον: «Δεν τίθεται ζήτημα σύγκρισης με τον Τσα»

Το εγκώμιο του συμπατριώτη του και βετεράνου ποδοσφαιριστή, Μπουμ-κουν Τσα, «έπλεξε» ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός της Τότεναμ, Χέουνγκ-μιν Σον, τονίζοντας ότι θα ήταν άτοπο να συγκριθούν οι τότε επιδόσεις εκείνου με τις δικές του επί του παρόντος.



Σον: «Δεν τίθεται ζήτημα σύγκρισης με τον Τσα»

Ο 24χρονος φορ των Λονδρέζων ξεπέρασε με τα 21 του τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις τον ομοθεσίτη -όσο ήταν στην ενεργό δράση- και «θρύλο» της χώρας του (που συμπλήρωσε τα 64 έτη στις 22/5), ο οποίος κατείχε μέχρι φέτος το ρεκόρ περισσότερων γκολ για Νοτιοκορεάτη ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη με τα 19 που είχε σημειώσει τη σεζόν 1985-1986 φορώντας τη φανέλα της πρώην ομάδας του Σον, Μπάγερ Λεβερκούζεν.

«Δεν τίθεται καν ζήτημα σύγκρισης με τον Τσα. Εκείνα τα χρόνια έδινε τη μάχη του στην Ευρώπη κάτω από πολύ δυσκολότερες συνθήκες», σχολίασε ο Σον, όταν ρωτήθηκε σχετικά από Μέσο της πατρίδας του και εξακολουθώντας να επιδεικνύει μετριοφροσύνη για τα προσωπικά του επιτεύγματα κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, προσέθεσε:

 «Δύσκολο να με βαθμολογήσω με 100 στα 100, εκτός αν παίζω σαν τον Μέσι ή τον Κριστιάνο Ρονάλντο», ανέφερε με χιουμοριστική διάθεση ο ποδοσφαιριστής των «σπιρουνιών» και συνέχισε:

«Γνωρίζω ότι πέτυχα πολλά αυτή τη χρονιά, όμως πέρασα και δύσκολες στιγμές. Κι αυτές οι στιγμές με βοήθησαν να εξελιχθώ ως ποδοσφαιριστής. Θα μου έβαζα, ας πούμε... 70 στα 100»!

Ο Μπουμ-κουν Τσα με τη φανέλα της Μπάγερ Λεβερκούζεν τη δεκαετία του ’80.