Είναι... special στους τελικούς!

Με την κατάκτηση του φετινού Γιουρόπα Λιγκ, ο Ζοσέ Μουρίνιο συνεχίζει ν' αποδεικνύει πως είναι... special όταν πρόκειται για παιχνίδια στο φινάλε των οποίων ένα τρόπαιο περιμένει κάτοχο! Μόλις δύο τελικούς έχει χάσει ο Πορτογάλος, έγινε ο πρώτος που φτάνει σε δύο κατακτήσεις τίτλων στις διοργανώσεις της UEFA.  



Είναι... special στους τελικούς!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε 2-0 του Άγιαξ στον φετινό μεγάλο τελικό του Γιουρόπα Λιγκ στη Στοκχόλμη, στη σκιά του τρομοκρατικού χτυπήματος στην πόλη της το βράδυ της Δευτέρας.

Οι Πογκμπά και Μχιταριάν έκριναν αυτό το παιχνίδι κόντρα στον Αίαντα που παρουσιάστηκε με μέσο όρο ηλικίας στην αρχική του ενδεκάδα μικρότερη των 23 ετών και με την επιτυχία αυτή, στην οποία στόχευε εδώ και αρκετούς μήνες ο Μουρίνιο, κατάφερε να κάνει 12 τις κατακτήσεις τροπαίων, σε 14 τελικούς που έχει βρεθεί στην προπονητική του καριέρα!

Μάλιστα, οι ομάδες του έχουν σκοράρει 26 φορές σε αυτά τα παιχνίδια, ενώ έχουν δεχθεί μόλις 8 γκολ.

Το ποσοστό νικών του «special one» σε παιχνίδια όπου διακυβεύεται τρόπαιο έχει ανέλθει πλέον στο 85,7%, ενώ, είναι ο πρώτος που μετράει από δύο κατακτήσεις σε Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο UEFA/Γιουρόπα Λιγκ.  

Με τα 4 ευρωπαϊκά τρόπαια, ο Ζοσέ Μουρίνιο ισοφάρισε τους Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Μπομπ Πέισλι και Νερέο Ρόκο, ενώ, στην κορυφή με πέντε κατακτήσεις βρίσκεται μόνος ο Τζιοβάνι Τραπατόνι.